Danique interviewde Gael Garcia Bernal

Films & Series door Redactie

Danique interviewde in het Italiaanse Verona (!) de charmante acteur Gael Garcia Bernal, naar aanleiding van de film Letters to Juliet. Lees hier het interview!

Lees hier de column van Danique over haar trip naar Verona... 

De laatste dag was alweer aangebroken in het zonnige Verona. De gedachte dat ik over een paar uurtjes alweer in ons kikkerlandje zou zijn, zette ik van mij af en ging verder met het voorbereiden van het interview. ’s Middags rond half 12 vond namelijk het interview met de Mexicaanse Gael Garcia Bernal plaats. Wederom weer erg spannend!

Wachtend in de lobby van hotel Baglioni, werd ik met nog acht andere journalisten naar binnen geroepen. Iedereen nam plaats rondom een tafel, microfoons werden geplaatst en het wachten op Gael kon beginnen. Hij had net even zijn opfrismomentje en daarom duurde het even wat langer. En daar was hij dan…. Zijn donkere, lange haren, doordringende ogen, Mexicaanse accent en spontane lach lieten mij ter plekke smelten. Ik was niet de enige, ook de andere vrouwelijke journalisten keken hun ogen uit.

In ‘Letters to Juliet’ speelt Gael de gepassioneerde kok Victor en vriend van Sophie Hall (gespeeld door Amanda Seyfried). “Victor is een man met een specifiek karakter. Hij houdt gigantisch veel van eten. Deze passie wil hij graag met andere mensen delen en dan vooral met zijn lieftallige vriendin Sophie. Maar zij is in hele andere dingen geïnteresseerd dan in eten. Victor en Sophie delen niet dezelfde momenten, ze genieten niet samen en dat maakt ze verschillend van elkaar. Victor schenkt gewoon (te) veel aandacht aan eten, en hij is niet in staat diezelfde aandacht aan Sophie te schenken.”

Wat vond je ervan om in Italië te werken?

“Ik ben al vaker in Italië geweest, maar ik heb er nog nooit gewerkt. Ik vond het echt heerlijk en fijn om meer van Italië te zien en te leren.” Hij heeft aan zichzelf belooft, dat de eerst volgende keer als hij in Italië is de Italiaanse taal goed kan spreken.

Wat trok je aan om in deze film te spelen?

“Naast dat ik het gewoon heel leuk vond om te doen, is de rol wat ik speelde heel anders dan wat ik gewend ben en voorheen gedaan heb. Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik nooit van mezelf had kunnen denken dat ik deze rol zou spelen. Maar het is echt heerlijk om zo’n Italiaanse gek te spelen; te doen, te spreken en te eten als een echte Italiaan!”

Gael is in de realiteit helemaal niet zo’n keukenprins zoals hij in de film wel is. Vandaar de vraag of hij in werkelijkheid ook graag kookt?

“Ik kook amper. Het vergt gewoon te veel geduld, kennis en stabiliteit dat ik gewoon niet heb. Het enige wat ik goed kan koken is rijst! En nee, dit is niet gemakkelijk om te maken. Rijst is één van de moeilijkste dingen om te bereiden, het kan zo snel mis gaan.”    

Hij is geïnteresseerd in verschillende talen, waarvan Duits en Russisch zijn toch wel favorieten zijn. Daarnaast houdt hij ook erg van de Italiaanse taal. “Italiaans is vergelijkbaar met Spaans. Beiden hebben ze vijf klanken en spreek je de woorden uit zoals je het schrijft. Verder is Italiaans ook een hele bereikbare taal en is het erg expressief. Gemakkelijk en handig als je wilt schreeuwen!”

In de film speel je niet echt een romantisch persoon, hoe is dit in de realiteit?

"Het meest romantische wat ik ooit heb gedaan, is dat ik een acteur ben geworden. Je gelooft in de personage, je wordt tijdens het maken van een film één met de rol en de persoon die je speelt. In het begin boeit niemand het iets, maar als je eenmaal een rol speelt maakt het je speciaal en hoop je dat het iemand uiteindelijk wat boeit. Romantiek is een doel wat je wilt bereiken. Het is magie, maar het kan ook echt heel moeilijk zijn.”

Hoe bevalt het acteren?

“Het acteren bevalt nog steeds echt super goed, maar sommige dingen gaan gewoon niet weg. Zoals dat ik telkens de avond voor de eerste dag gewoon niet slaap, hoogstens maar vier uurtjes. Het zijn dan nog steeds de zenuwen die gieren door mijn lijf, het blijft telkens weer spannend. Je moet bewust zijn van wat je doet.”

Gelukkig kan hij ondanks zijn stijgende bekendheid nog steeds gewoon over straat lopen in Mexico, zelf in LA kan het zonder de vervelende paparazzi. De laatste tijd is hij vooral in Madrid, Mexico en Buenos Aires te vinden. Daar heeft hij verschillende huizen, waar hij onder andere met zijn vrouw/vriendin woont. Hij laat zich hier niet zo duidelijk over uit: “Ik ben een soort van getrouwd, we hebben wel samen een kindje van één jaar oud. Dat maakt ons denk ik verbonden.”

Wat vind je zelf van het schrijven van liefdesbrieven met pen en papier?

“Het belangrijkste in het schrijven met pen en papier is de discipline. Naar mate je vaker schrijft, word je gewoon beter in het schrijven van teksten. Ik zou het zeker aanmoedigen als iemand de behoefte heeft een (liefdes)brief te willen schrijven. Heel veel mensen denken dat je een doel moet hebben als je een (liefdes)brief wilt schrijven, maar dit hoeft helemaal niet. Vroeger schreef ik erg veel brieven, het was geweldig! Het voelde als een soort van dagboek, ik schreef echt naar heel veel mensen. Nu zijn de brieven inmiddels door e-mails vervangen.”

Dit was alweer het laatste interview van mijn perstrip naar Verona, in de hoop dat er nog velen mogen volgen!

door Danique