Film: Eat Pray Love

Films & Series door Redactie

Vanaf 7 oktober draait de film Eat Pray Love in de bioscoop. Eat Pray Love is een film gebaseerd op de gelijknamige, waargebeurde, bestseller van Elizabeth Gilbert. In Nederland is deze beter bekend als het boek Eten, Bidden, Beminnen. De hoofdrolspeelster Liz Gilbert wordt gespeeld door actrice Julia Roberts.

Samen met Monique pakte ik een tijd geleden de metro richting Pathé Arena in Amsterdam om daar naar de voorpremière te gaan van Eat Pray Love. Na verhalen van moeder, zus en vriendinnen over het boek, was ik enthousiast maar vooral nieuwsgierig naar de verfilming!

Waar gaat het boek over?
Op haar dertigste heeft de ambitieuze en hoogopgeleide Elizabeth Gilbert alles wat ze zich zou kunnen wensen: een man, een mooi huis en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Ze realiseert zich dat ze met haar leven een andere richting in wil slaan, en begint aan een bijzondere wereldreis. Ze gaat op zoek naar geluk! In Italië maakt ze kennis met la dolce vita, in India schrobt ze tempelvloeren en leert ze mediteren en in Indonesië ontmoet ze naast de lieve medicijnman, een nieuwe liefde. Ze geniet dus eerst van het eten (Eat) in Rome, daarna leert ze bidden (Pray) en ze leert opnieuw lief te hebben (Love) op het mooie Bali.

meatpraylove

Ik vond het een erg mooie film. Er was humor, liefde en er kwamen issues aan bod waar elke vrouw weleens over nadenkt: wat wil ik met mijn leven? Zal ik nog gaan studeren, werken of misschien reizen? Heb ik een fijne relatie? Word ik hier gelukkig van? Het is een inspirerende film. De scènes zijn mooi en kleurrijk gefilmd, en de muziek sleept je mee het verhaal in. In Italië kreeg ik ook echt honger van het zien van de lekkernijen die Liz (Julia) zich allemaal goed laat smaken.

Naast de lading mooie mannen (James Franco en Javier Berdem) in de film, werd ik ook blij van het lieve aandoenlijke medicijnmannetje Katut. Katut sprak de wijze woorden ‘’Stop constantly waiting for something’’. En gelijk heeft hij! Geniet van het nu, en wacht niet op iets wat nog komen gaat.

Kijk mee naar de trailer van Eat Pray Love.

 

Eat Pray Love draait vanaf 7 oktober in de Nederlandse bioscoop! Ben jij al nieuwsgierig geworden?

door Marjolein