Gezien: Pirates of the Caribbean 'On Stranger Tides'

Films & Series door Redactie

Na het succes van de eerste drie films, kon het vierde deel niet uitblijven. Vaak zijn vervolgfilms niet zo leuk meer, maar ook de vierde Pirates of the Caribbean is weer helemaal super. Girlscene was bij de persvoorstelling en doet verslag.

pirates of the caribbean: on stranger tides

Toen ik hoorde dat ik naar de persvoorstelling van ‘On Stranger Tides’ mocht, was ik helemaal door het dolle heen. Na het zien van de eerste film was ik al fan en de tweede en derde film vond ik net zo leuk. Niet alleen omdat ik heel erg van dit soort verhalen houd, maar ook omdat ik Captain Jack Sparrow een geweldig personage vind.

pirates of the caribbean: on stranger tides

Deze film past helemaal in de lijn van de eerste films, alleen heeft het verhaal een andere twist gekregen. In dit verhaal komen William Turner (Orlando Bloom) en Elizabeth Swann (Keira Knightley) niet voor, maar daar krijgen we nieuwe personages voor terug. Penelope Cruz speelt in deze film Angelica, de stoere vrouwlijke piraat true the bone. Ik dacht van tevoren dat ik Orlando en Keira echt zou gaan missen in het verhaal, maar het nieuwe personage Angelica maakt dit helemaal goed.

pirates of the caribbean: on stranger tides

Het verhaal van de film is gebaseerd op een echt bestaande mythe, namelijk het bestaan van de fontein der jeugd. Wanneer je hier water van drinkt, zal je voor altijd jong blijven. Aan het einde van 'At World's End' zie je dat Jack Sparrow een kaart heeft om deze fontein te vinden en hier gaat het verhaal dus verder in deel vier. Natuurlijk is Sparrow niet de enige die op zoek gaat naar de schat, want er liggen nog meer piraten op de loer. De film is heel spannend en er komen (zoals verwacht) weer een heleboel hilarische momenten in voor. Kaptain Jack zorgt voor lachwekkende momenten in de film.

pirates of the caribbean: on stranger tides

In de film komen dit keer ook zeemeerminnen voor, beeldschone vrouwen die een kostbaar bezit met zich mee dragen. De piraten doen er alles aan om dit bezit in hun handen te krijgen, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk.

De trailer:

De film is in 3D en hierdoor wordt je nog meer meegesleurd in het verhaal. Ik vond het wel echt iets toevoegen aan de film, het lijkt net of je ook daar op het strand naast de andere piraten staat. De film is een echte aanrader en al helemaal als je al fan was van de eerste films. Pirates of the Caribbean 'On Stranger Tides' draait vanaf vandaag in de bioscoop!

pirates of the caribbean: on stranger tides

Ben jij ook fan van Pirates of the Caribbean? Ga jij naar de vierde film in de bioscoop?

Door Myrre