Harry Potter, het laatste deel

Films & Series door Redactie

Afgelopen donderdag, 7 juli 2011, ging in Londen het laatste deel van de Harry Potter films in première. Nederland is vandaag aan de beurt. Daarom een ode aan de reeks en een sneak peek van de laatste film!

In 1990 zit Joanne Rowling in de trein. Terwijl ze reist tussen Manchester en Londen denkt ze aan tovenaars, dreuzels en een toverschool. Langzaam maar zeker ontstaat Harry Potter in het hoofd van de maker. In 1997 wordt het eerste boek uitgegeven. En dat heeft zo lang geduurd omdat het boek van Joanne eerst door verschillende uitgeverijen geweigerd werd! Die zullen nu wel flink balen…

rowling

Joanne Rowling met één van haar boeken.

Het eerste boek wordt redelijk bekend. Het verhaal wordt opgepikt door een medewerker van Warner Bros en zo komt het dat Joanne Rowling in 1999 om de tafel zit met deze medewerker. Rowling verkoopt de filmrechten op de eerste vier boeken met één voorwaarde; alle acteurs moeten Britten zijn.

harry potter

De eerste film.

Het laatste deel van Harry Potter

Nog zo jong!

Het laatste deel van Harry Potter

Een enorm verschil...

En dat is bijna helemaal gelukt! Want nu, zo’n 12 jaar later, hebben we vier megasterren uit Groot-Brittanië. Bijna alle andere acteurs in de films zijn ook Brits, op een paar uitzonderingen na.

In alle jaren dat Harry Potter bestaat hebben generaties het lief en leed van deze tovenaar gedeeld. Sommigen van jullie hebben het begin van de serie misschien niet eens echt meegemaakt! Het is dus ook wel logisch dat er wat tranen vielen bij de première van de laatste film.

Het laatste deel van Harry Potter

Emma Watson heeft haar it-girl status te danken aan de Harry Potter films.

Het laatste deel van Harry Potter

Ook Daniel Radcliff heeft goed geboerd met de films. En ook leuk. Hij ging van klein...

Het laatste deel van Harry Potter

...naar fijn! Een behoorlijk knappe kerel geworden, al zeg ik het zelf.

Het verhaal
Harry Potter woont al van jongs af aan bij zijn gemene oom en tante. Dan komt hij erachter dat hij eigenlijk geen normaal mens is, maar een tovenaar! Al snel ontdekt hij dat zijn ouders dat ook waren, maar dat zij vermoord zijn door één van de grootste tovenaars van de wereld, Voldemort. Tot zijn grote schrik komt hij erachter dat hij de enige tovenaar is die zo’n aanval heeft overleefd.  

En dat maakt Harry extra bijzonder. Want hoe kon hij dat overleven? En wat gaat er verder gebeuren nu Voldemort een groot deel van zijn krachten kwijt is? Door veel spannende avonturen zijn we in het laatste deel van de serie gekomen. De ontknoping tussen het goede en het kwade, Harry potter en Voldemort. Eén van hen zal dood moeten gaan zodat de ander door kan leven. Wie zal dat worden?

Beelden van het allereerste Harry Potter deel. Wat zijn ze allemaal nog jong!

 

Trailers en beelden van het laatste deel

 

 

 

 

Kijk mee naar foto's van vorige week, toen alle acteurs voor de laatste keer op de rode loper verschenen voor de laatste Harry Potter film.

HP premiere

JK Rowling

HP premiere

HP premiere

HP premiere

De film is vanaf woensdag 13 juli in de Nederlandse bioscopen te zien. Ga jij naar het laatste deel?

Door Marit