Gezien: Monte Carlo

Films & Series door Redactie

Selena Gomez speelt samen met Gossip Girls Katie Cassidy en Leighton Meester in de nieuwe film Monte Carlo. Eerder schreef ik al over, maar nu mocht ik naar de persvoorstelling om de film te gaan kijken.

Het verhaal:
De film begint met beste vriendinnen Grace (Selena Gomez) en Emma (Katie Cassidy) die druk werken in de bediening. zodat ze na het behalen van hun middelbare school diploma samen een trip naar Parijs kunnen maken.

montecarlogezien

De vader van Grace wil dat ze stiefzus Meg (Leighton Meester) ook meenemen naar Parijs. Omdat ze sinds de dood van haar moeder niets meer onderneemt.  De vriendinnen zijn hier niet blij mee omdat Meg zich meer gedraagt als een bitchy ijskonijn dan een fijne stiefzus. In ruil daarvoor belooft haar vader wel een upgrade van het hotel en de hele tour.

In Parijs is er niet veel te merken van de upgrade. Het hotel is echt vreselijk en de stadstour gaat meer rennend dan op een rustig tempo. Wanneer de meiden ergens iets te lang blijven hangen, raken ze de groep kwijt en gaan op eigen houtje verder.

montecarlogezien

Als de meiden in een duur hotel willen schuilen voor een flinke regenbui, komen ze een dubbelganger van Grace tegen. Zij blijkt een rijke Britse socialite te zijn. Door het personeel  van het hotel worden ze met elkaar verward en komen de meiden in een stroomversnelling terecht in een  wereld van rijkdom en ligt de paparazzi continue op de loer. Voor een charity project gaan de meiden op vakantie naar Monte Carlo. Waar de tante van de verwende socialite toch wel vindt dat haar nichtje de laatste tijd heel erg vreemd doet…

montecarlogezien

montecarlogezien

Natuurlijk komen er nog de nodige love stories voorbij in deze film, maar dat ga ik niet allemaal verklappen. Wel leuk om te weten is dat Cory Monteith van Glee ook te zien is in deze film.

Wat vond ik er zelf van?
In het eerdere artikel over deze film schreef ik dat kenners vertelden dat het verhaal nogal lijkt op die van The Lizzy McGuire Movie. Well, it does. Maar echt een ramp is dat niet, het is ook wel eens leuk om een feel good movie te kijken waar je niet al te veel bij na hoeft te denken.

De verhaallijn is na een tijdje nogal traag. In het begin gaat het lekker vlot en worden de personages snel geïntroduceerd. Maar op driekwart van de film is de vaart er behoorlijk uit en is het einde nogal voorspelbaar.

montecarlogezien

Zelf vind ik dat ze beter Leighton Meester de rol van Grace hadden kunnen laten spelen. Selena Gomez had het zeker ook wel goed gedaan in de rol van het ijskonijn Meg. Ik ben zelf geen Gossip Girl kenner, maar vind Leighton beter acteren dan Selena.

De humor in de film vond ik top. Vooral in het begin heb ik hardop moeten lachen wanneer Meg nogal luidruchtig binnen komt vallen tijdens de diplomauitreiking van Grace en Emma. En tijdens de tour in Parijs die echt sneller dan snel gaat, inclusief gids met frans vlaggetje voorop.

montecarlogezien

Hollen naar de bios als:
- je een Gossip Girl fan bent
- houdt van feel good movies met uiteraard en goed einde
- dol bent op dure kleding, schoenen en make-up

Thuisblijven als:
- je alleen naar de bios gaat voor films met hele originele verhaallijnen
- films van 109 minuten toch echt te lang zijn voor jou
- Selena Gomez na drie minuten al enorme irritatie bij je opwekt

Monte Carlo is vanaf 28 juli 2011 te zien in de bioscoop

Meer info? Kijk hier.

Bron beeld: weheartit.com, warner bros

Door Brenda