Filmtip: Morning Glory

Films & Series door Redactie

Morning Glory is een echte feel good movie! De film komt uit 2010 en is bedacht en geregisseerd door Roger Mitchell (Nothing Hill) en Aline Brosh McKenna (The Devil Wears Prada). Voor jullie hard working girls out there, een heerlijke film om te kijken...

Filmtip: Morning Glory

Morning Glory
Becky Fuller is tv-productente en wordt ontslagen bij een lokale tv-studio, waarna zij besluit het hogerop te zoeken. Zij krijgt het aanbod om de ochtendshow Daybreak, met teruglopende kijkcijfers, op te krikken en aan de slag te gaan als productent bij een grote zender. Daar zegt ze natuurlijk geen nee tegen!

Maar om het programma tot een groot succes te maken moet Becky met iets unieks komen. Ze besluit de nutteloze presentator van het programma te ontslaan en te ontvangen door Mike Pomeroy. Een nieuwslegende waar Becky van jongs af aan tegenop kijkt. Maar deze Pomeroy blijkt in real life een nukkige man en zit niet te wachten op een laagscorende show met een waardeloos nieuwsbulletin. Daarbij heeft hij te maken met de presentatrice van het programma. Zij zien het allebei absoluut niet zitten samen het nieuws te presenteren.

Aan Becky de taak om de veeleisende omhooggevallen presentatoren op hun plek te zetten, spectaculair nieuws te gaan brengen en van het programma een groot succes te maken! Een onmogelijke taak... Oh, en daarnaast heeft Becky ook nog een privéleven. Iets wat zij zelf ook vergeet.

morning glory

Filmtip: Morning Glory

Filmtip: Morning Glory

Filmtip: Morning Glory

De film speelt zich af in New York

Name-dropping please!
Wie spelen er mee in de film?
- Rachel McAdams als Becky Fuller
- Harrison Ford als Mike Pomeroy
- Diane Keaton als Colleen Peck
- Patrick Wilson als Adam Bennett

Stilte op de set. 3, 2, 1... roll camera!

 

Actrice Rachel McAdams die de rol van Becky speelt, kennen we natuurlijk uit films als Mean Girls en The Notebook. Het samenspel tussen Rachel McAdams (Becky), Harrison Ford en Diane Keaton (de presentatoren) is geniaal. Becky is ambitieus, Mike is grillig en onvoorspelbaar, en Colleen is sarcastisch en gedraagt zich nog steeds als een jonge blom. Een fijne mix om naar te kijken. Het verhaal loopt lekker door en je begrijpt de situatie vanuit ieder point of view. Een geestige film waarbij je geprikkeld wordt over je eigen toekomst en carrière na te denken. Toen de film was afgelopen had ik direct zin om allerlei projecten aan te pakken en op te zetten. De film is inspirerend en geeft energie! Een dutje na de movie kun je dus vergeten...

Vanaf woensdag 24 augustus is Morning Glory verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.

Heb jij Morning Glory al gezien?

Door Marjolein