Als Disney prinsessen naar school gingen...

Films & Series door Redactie

... wat voor type zouden ze dan zijn? Natuurlijk bestaan Assepoester, Sneeuwwitje en Doornroosje alleen in Disney sprookjes. Maar bij welk schoolkliekje zouden deze dames horen, als ze écht waren?

als disney prinsessen naar school gingen... groot

Vroeger kon het nog wel eens een strijd zijn, als er met meerdere vriendinnen tegelijk naar een Disney film werd gekeken: wie mocht de prinses zijn? Belle, Jasmine, Ariel en alle andere prachtige Disney dames kregen namelijk altijd een mooie jurk aan en ze gingen er stuk voor stuk met de aantrekkelijke held vandoor. Tja, dan wil niemand toch de dwerg of vriendelijke krab zijn...

Maar de Disney films verdwenen al snel naar zolder en jezelf als prinses voorstellen laten we tegenwoordig liever aan kleine nichtjes en buurmeisjes over (al is een aantrekkelijke held nog steeds welkom). Toch zijn we benieuwd hoe onze getekende heldinnen van vroeger het zouden redden in de 'echte wereld' van nu. In plaats van dat wij onszelf in de film verplaatsen, halen wij daarom de Disney prinsessen van toen naar onze realiteit. Hoe zou een Doornroosje of Assepoester zijn, als ze gewoon naar school zou gaan?

als disney prinsessen naar school gingen... sneeuwwitje

Sneeuwwitje
Dit aandoenlijke meisje kan vooral goed omgaan met de (zeer kleine) jongens die ze van het schoolkoor kent. Ze is bovendien vrijwilliger en groot dierenliefhebster. Naïef als ze is, vertrouwt ze iedereen. Daardoor vormt ze een makkelijk doelwit voor jaloerse klasgenoten die haar proberen te misleiden met dikmakende crueslirepen en vergiftigde appels. De positief ingestelde Sneeuwwitje zal er niet minder dates om hebben.

als disney prinsessen naar school gingen... assepoester

Assepoester
Deze harde werkster kent geen moment van ophouden wat studeren betreft. Wanneer ze klaar is met haar eigen huiswerk voor de komende weken én dat van anderen, helpt ze de conciërge maar al te graag met het schoonmaken van het schoolgebouw. Maar laat je niet misleiden door haar ietwat slaafse gedrag overdag. 'S avonds ontpopt ze zich tot een femme fatale en feest ze erop los met de populairste jongen van de school.

als disney prinsessen naar school gingen... belle

Belle
Deze knappe nerd is niet op haar mondje gevallen en is tijdens ieder tussenuur in de bibliotheek te vinden. Niemand snapt waarom ze een minder knappe nerd als vriendje heeft, terwijl ze de good looking guys keer op keer afwijst. Belle weet wel beter...

als disney prinsessen naar school gingen... jasmine

Jasmine
Jasmine is de verwende rich girl, die graag met iedereen deelt hoe duur haar exclusieve jurkjes en schoenen wel niet zijn. Alsof dat niet al frustrerend genoeg is, neemt ze ook nog eens haar huisdier mee op sleeptouw in haar Louis Vuitton tas. Niemand weet echt dat onder al die oppervlakkigheid een verlangen naar ware liefde schuil gaat. Jongens proberen haar voor zich te winnen met mooie spullen en gladde praatjes, maar uiteindelijk valt ze voor de arme -doch knappe- jongen die van haar houdt zoals ze is. Ahw...

als disney prinsessen naar school gingen... doornroosje

Doornroosje
Doornroosje is het ultieme feestbeest: 's nachts dansen tot ze er letterlijk bij neervalt, om vervolgens overdag haar roes uit te slapen. Ze wordt wakker gekust door een onbekende jongen, waarna ze niet meer weet wat ze de vorige avond heeft uitgespookt.

als disney prinsessen naar school gingen... ariel

Ariel
Ariel is een alternatief en nogal rebels type, voor wie het gras altijd groener is aan de overkant. Vis zul je haar nooit zien eten. Ze wordt nogal eens vreemd aangekeken, als ze al zingend haar rood geverfde lokken met bestek in model brengt. Door haar drang naar een 'andere wereld' vindt ze haar juiste jongen uiteindelijk op een andere school.

Wie was vroeger jouw Disney held(in)?

Bron: collegecandy.com, weheartit.com

Door Joyce