Girlscene's Biosagenda

Films & Series door Redactie

Je leest op internet of in een tijdschrift een aankondiging van een film en je bedenkt je dat je daar echt heen moet. Maar voordat je het weet is de tijd alweer om, de film uit de bioscoop en moet je wachten op de dvd-release. Wij maakten een biosagenda! Met trailers, zonder spoilers.

Oktober. De eerste maand waarin we echt geen hoop meer hebben op een zonnetje. Maar hey, de dagen van binnen op de bank met een warm kleedje, een grote pot thee en kaarslicht komen eraan. En dus ook de dagen om ’s avonds gezellig naar de bioscoop te gaan. Dit zijn de must sees van oktober.

 

What’s your number?
Wat doe je als je al meer dan twintig mannen hebt versleten en je nog steeds de ware niet hebt gevonden? Ally bladert een tijdschrift door en leest dat als vrouwen meer dan twintig partners hebben gehad, zij hoogstwaarschijnlijk heel hun leven single zullen blijven. Wanneer Ally de mannen in haar leven even optelt, verliest ze alle hoop. Ze belooft zichzelf haar huidige aantal mannen niet te overschrijden en ze schakelt hulp in van haar knappe buurman. Samen zoeken ze alle oude vriendjes op, in de hoop dat daar de ware tussen zit.
27 oktober in de bioscoop

 

Body Language
De vijf beste Nederlandse danscrews mogen naar een danswedstrijd in New York. Maar dan wordt plotseling hun subsidie ingetrokken! De reis lijkt niet door te gaan. Maar de vijf diehards uit de verschillende crews besluiten tot samen te gaan. In New York beseffen ze pas wat ze hebben gedaan, want ze hebben geen geld, geen plan en zijn niet met hun eigen crew. Er zit maar één ding op…
6 oktober in de bioscoop

 

Paranormal Activity 3
Heb je paranormal Activity 1 en 2 gezien? Dan moet je deel 3 ook zeker bekijken! De film belooft weer heel wat spannende momenten. In dit derde deel word je meegenomen naar het jaar 1988, dus de tijd voor de eerste twee films. In deze film zijn de zusjes Katie en Kristi nog klein, maar toen al raakten ze betrokken bij bizarre gebeurtenissen. In het huis van het gezin worden camera’s geplaatst om de onverklaarbare momenten op vast te leggen!
21 oktober in de bioscoop

 

Footloose
Dit is een remake van de bekende jaren ’80 film. In deze nieuwe versie wordt de dansfilm van Boston verplaatst naar Bomont, een zuidelijk plaatsje dat een stuk saaier is dan de grote stad. Nadat er in Bomont een tragisch ongeluk plaatsvindt, waarbij vijf jongeren na het stappen om het leven kwamen, heeft dominiee Shaw Moore harde muziek en dansen verboden. Ren trekt zich daar niets van aan en tijdens een feeste wordt hij dan ook verliefd op Ariel, de dochter van de dominee. Waarschuwing: hot guy included!
13 oktober in de bioscoop

 

One Day
Nog een film uit de jaren ’80! Nadat Emma (gespeeld door Anna Hathaway) en Dexter één dag samen hebben doorgebracht, ontstaat er een vriendschap voor het leven. De twee zijn echter tegenpolen van elkaar. Dexter is een rijke charmeur die de wereld als één grote speeltuin ziet en Emma is een idealistisch, ambitieus meisje dat droomt van een betere wereld. In de film wordt om de tien jaar gekeken hoe het met de twee gaat en hoe hun leven met elkaar verwikkeld zijn. Hun relatie verandert en na lang zoeken en hopen zien ze pas in dat hun wensen dichterbij zijn dan ze dachten…
6 oktober in de bioscoop

 

Restless
Hou je wel van films waaruit je een les kunt halen? En vind je het ook niet erg om lekker mee te snikken? Dan moet je zeker deze bekijken. Restless gaat over een tiener die getraumatiseerd is door het dodelijke auto-ongeluk van zijn ouders. Dat is al niet niets voor een jonge jongen, maar dan wordt hij ook nog verliefd op een ongeneeslijk ziek meisje. Aanrader!
20 oktober in de bioscoop

Welke film ga jij sowieso bezoeken?

Door Esmée