Series & Films

Girlscene Biosagenda

Je leest op internet of in een tijdschrift een aankondiging van een film en je bedenkt je dat je daar echt heen moet. Maar voordat je het weet is de tijd alweer om, de film uit de bioscoop en moet je wachten op de dvd-release. Wij maakten een biosagenda! Met trailers, zonder spoilers.

In de eerste maanden van het nieuwe jaar staan er weer veelbelovende films op ons te wachten. En sinds de dagen van het terrasjes hangen en de strandbezoekjes nog heel lang op zich laten wachten, spenderen we onze dates (met vriendjes, vriendinnen en potentiele lovers, of gewoon met onszelf) het liefst in de bioscoop.

The Iron Lady
Margarat Thatcher was in de jaren 80 van de vorige eeuw de eerste vrouwelijke Britse premier. The Iron Lady (de bijnaam van Margaret) vertelt het verhaal over de strijd die ze voerde om gehoord te worden in een wereld gedomineerd door mannen. De rol van Margaret wordt gespeeld door Meryl Streep, die al eerder een powervrouw speelde, namelijk Miranda Priestly in 'The Devil Wears Prada'.
12 januari in de bioscoop

My week with Marilyn
Toen in de zomer van 1956 Marilyn Monroe's echtgenoot, scenarioschrijver Arthur Miller, voor zaken op reis moest, werd Colin Clark aangewezen om Marilyn tijdens die tijd te vergezellen. Colin was net afgestudeerd en productie-assistent op de Britse filmset van The Prince and the Showgirl, een film met Marilyn in de hoofdrol. De film My week with Marilyn is gebaseerd op een hoofdstuk uit het memoir van Colin Clark en laat zien hoe de mooie en sensuele Marilyn en de onervaren, verlagen assistent een week samen doorbrachten.
26 januari in de bioscoop

The Muppets
Eindelijk komt ook de nieuwe Muppets film (waarvoor speciaal lakjes van OPI zijn samengesteld) in Nederland uit. The Muppets maken een nieuw show, maar eerst moet hun studio in Hollywood gered worden. Een gemene oliemagnaat wil er namelijk een olieplatform van maken. Walter is de grootste Muppitfan ter wereld en samen met zijn beste vrienden Gary en Amy probeert hij er alles aan te doen om de muppits weer bij elkaar te brengen Miss Piggy is inmiddels plus-size fashion editor bij Vogue Paris, Frozzy treedt op met een Tribute Band The Moopets, Animal is in een kliniek in Santa Barbara om zijn zelfbeheersing onder controle te krijgen en Gonzo is een bekende loodgieter. Ondertussen moet de studio in Hollywood natuurlijk ook gered worden.
8 februari 2012 in de bioscoop

Extremely Loud & Incredibly Close
Naar het gelijknamige boek van Jonathan Safran Foer gaat op 9 februari de 9/11-film Extremely Loud & Incredibly Close in premiere. De vader van de negenjarige Oskar bevindt zich in een van de twin towers op 11 september 2011. Hij overleeft het niet. Oskar vindt na zijn overlijden een sleutel in een vaas met een briefje met de naam 'Black'. Oskar zoekt heel New York af op zoek naar de vorige eigenaar van de sleutel, op zoek naar... ja naar wat eigenlijk?
9 februari in de bioscoop

Achtste groepers huilen niet
Wie heeft vroeger niet het boek 'Achtste groepers huilen niet' gelezen? Het boek van Jacques Vriens is verfilmd en komt in februari in de bioscoop. Akkie is groot voetbalfan, maar klasgenoot Joep vindt voetbal niets voor meisjes. Als Akkie leukemie krijgt behoudt ze haar optimisme en energie. De hele klas leeft mee en zelfs vanuit het ziekenhuis blijft Akkie zich met schoolvoetbaltoernooi bemoeien. Als Akkie extreem hard achteruit gaat kan ze niet meedoen met het toernooi, maar de klas bedenkt een wel heel bijzonder plan. Het lijkt erop dat het verhaal van het boek iets is aangepast. Wij zijn heel erg benieuwd wat ze er van gemaakt hebben.
15 februari in de bioscoop

 

Hugo
Hugo is een weesjongetje dat stiekem in een treinstation in Parijs woont. Als hij een bijzonder verband ontdekt tussen het overlijden van zijn vader en zijn humeurige buurman, de eigenaar van een speelgoedwinkel en een hartvormig slot waarvoor geen sleutel lijkt te bestaan. Samen met een meisje probeert hij het geheimzinnige raadsel op te lossen. Het feit dat de film zich afspeelt in Parijs en Jude Law de overleden vader van Hugo speelt maakt dat wij de film nog liever vandaag dan morgen zien.
16 februari in de bioscoop

Nog geen trailer van beschikbaar

So Undercover
Molly Morris (gespeeld door Miley Cyrus) is een super scherpe en slimme detective. Van de FBI krijgt ze de opdracht om undercover te gaan om de dochter van een voorheen-gangster te redden. Ze moet haar persoonlijkheid veranderen in een nette, hoog ontwikkelde sorority-girl. Als sorority-girl Brooke Stonebridge moet Molly het verenigingshuis onderzoeken, maar ondertussen wordt ze verliefd op de lieve en charmante Nicolas.
16 februari in de bioscoop

 

Snow White
In deze spectaculaire remake van het sprookje sneeuwwitje schitteren Julia Robers als de boze koningin en Lily Colins (de dochter van zanger Phil Colins) als Sneeuwwitje. Roberts is een boze tovenares die liegt en bedriegt om de troon van een weesmeisje (Lily) te stelen en de aandacht van de prins te trekken. Als de Prins juist aandacht heeft voor het weesmeisje (sneeuwwitje) wordt ze verbannen naar het bos, waar een groot beest hongerig op haar wacht. Ze wordt echter gered door een groep kleine struikrovers en verandert in een mooie standvastige jonge vrouw, vastberaden om wat haar ontnomen is door de tovenares terug te krijgen.
22 maart in de bioscoop

Welke films gaan jullie zeker weten kijken?

Door Annemerel

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved