Movie Report: The Hunger Games

Films & Series door Redactie

Afgelopen dinsdag was Girlscene's redactrice Annemerel eventjes het gelukkigste meisje van de redactie, ze hoorde namelijk dat ze 's middags naar de SUPER SECRET premiere van The Hunger Games mocht. En als groot fan van de boeken (en Liam Hemsworth, het liefje van Miley) keek ze dan ook al maanden uit naar de film.

hunger gamesKatniss (Jennifer Lawrence) en Gale (Liam Hemsworth)

De premiere was echt meer dan super secret! We mochten de woorden Hunger en Games niet eens in één zin zeggen. Natuurlijk was Annemerel zo enthousiast dat ze daar even overheen had gelezen en het in capslock op haar Twitter-account had gezet. Oepsie. De filmmaatschappij was zo bang dat we illegale praktijken verrichtten tijdens de film, dat we onze tas en telefoon niet mee mochten nemen. Ook werd er continu met een verrekijker door de zaal gekeken of we toch niet stiekem iets hadden meegesmokkeld. Heel spannend allemaal, haha!

hunger gamesEffie Trinket & Katniss Everdeen

Voor degene die nog niet bekend zijn met The Hunger Games. Het verhaal speelt zich af in een apocalyptisch Amerika. Er zijn twaalf districten waar Het Capitol overheerst. Over het algemeen leven de mensen in de districten in armoede. Eens per jaar worden The Hunger Games georganiseerd. Een spel met twee kandidaten (een jongen en een meisje) uit elk district. Klinkt niet bijster spannend, maar als je je bedenkt dat van de 24 kandidaten slechts één van de kandidaten overleeft... Nee, The Hunger Games is het niet het spel waar je graag in zou willen belanden.

hunger gamesKatniss & Peeta (Josh Hutcherson)

Katniss (Jennifer Lawrence) heeft een paar jaar geleden haar vader verloren en is zij is degene die voor voedsel moet zorgen. Dit doet zij door samen met goede vriend Gale (Liam Hemsworth) te jagen op dieren (stiekem). Als haar zusje Prim wordt uitgekozen als kandidaat voor The Hunger Games neemt Katniss haar plaats in en wat er dan gebeurt... Dat moet je zelf maar gaan zien!

hunger gamesKatniss & Peeta

En dan nu over de film zelf, wat vonden wij ervan? Zonder al te veel te verklappen natuurlijk.. Verrassend goed. Als je de boeken hebt gelezen zul je heel veel herkennen, er zijn eigenlijk maar een paar kleine aanpassingen gemaakt aan het verhaal. De scriptschrijfster is dan ook Suzanne Collins (de schrijfster van de boeken) zelf.

hunger gamesKatniss & Cinna (Lenny Kravitz!)

Het leuke van de film is dat je eigenlijk veel meer ziet. In de boeken zit je continu in het hoofd van hoofdrolspeelster Katniss, nu zie je ook dialogen tussen anderen. Daardoor begrijp je dingen een stuk beter en loopt het verhaal ook beter. De acteurs zijn goed gecast. Vooral Jennifer Lawrence doet het heel erg goed en het is misschien wat vroeg, maar ze mag volgens ons best wel voor een Oscar genomineerd worden..

Bekijk hier de trailer van The Hunger Games.

Annemerel is in ieder geval erg blij dat ze haar Pathé pas de komende maand nog heeft, want The Hunger Games moet zeker nog een keer gezien worden!

Staat The Hunger Games bij jou al in je must see bioscoopfilm top 3?

Door Annemerel