Streetdance2 3D!

Films & Series door Redactie

Kennen jullie de nieuwe film Streetdance2 3D al? Het is een spectaculaire 3D dansfilm waarin Latin en Streetdance op een mega coole manier gemixt worden! In de film gaan Ash (Falk Hentschel) en Eddie (George Sampson ) op zoek naar de beste dansers van Europa om een dancecrew te vormen om de strijd aan te gaan tegen Ash zijn grote concurrenten uit Amerika.

Latin-danseres Eva (Sofia Boutella) wordt gevraagd om de streetdancecrew van Ash compleet te maken en hoewel haar dat in eerste instantie een uitdaging lijkt, merkt ze al snel dat de rest van de crew niet zo op haar latin-dansmoves zit te wachten. Vooral Legend (Niek Traa) kan zich niet vinden in haar dansstijl en de hele groep verliest het vertrouwen in het winnen van de battle.

Streetstyle
Ash is inmiddels echter als een blok voor Eva’s danskunsten én voor Eva zelf gevallen en geeft het niet zomaar op! Kan Ash er voor zorgen dat de groep gaat dansen zoals geen dancecrew ooit gedaan heeft? De crew zal, ondanks de verschillende dansstijlen, als één groep de strijd aan moeten gaan met de Amerikaanse concurrent. Let the battle begin…

In Streetdance2 3D spelen onwijs goede dansers vanuit de hele wereld! Sofia Boutella, de hoofdrolspeelster, heeft een behoorlijk dans CV opgebouwd. Ze heeft bij sterren als Mariah Carey, Gwen Stefani en de Black Eyed Peas op het podium gestaan. Daarnaast was ze te zien in videoclips van Chris Brown, Jamiroquai en  Madonna. Bovendien was Sofia de leaddanseres in de promo-video voor de clip van Michael Jacksons’ ‘Hollywood Tonight’. Voor de rol van Eva leerde ze binnen 6 weken Latin te dansen!

streetstyle

Hunk uit de film Falk Hentschel heeft ook al vele podia gezien. Mariah Carey, Britney Spears en Jamelia zijn slechts een paar namen waar Falk mee op het podium stond. Maar Falk heeft niet alleen gedanst! In 2005 kwam zijn doorbraak als acteur met zijn rol in de televisieserie ‘Arrested Development’. Vervolgens kreeg hij in 2009 een rol in de actiefilm ‘Knight and Day’ met Cameron Diaz en Tom Cruise. Ook speelde hij in de populaire Amerikaanse televisieseries CSI en NCIS.

streetstyle

De Nederlandse held in de film is Niek Traa, hij speelt Legend in de film én deed de stunts van hoofdrolspeler Falk! Niek danst al vanaf zijn 14e en heeft aan super veel battles meegedaan, waaronder aan verschillende Red Bull BC One competities. Hij doet deze battles met zijn dansgroep ‘The Ruggeds’ of solo en hij eindigt bij deze battles eigenlijk altijd ergens bovenaan. De rol van Legend in Streetdance2 3D is de eerste filmrol die Niek gespeeld heeft en dat vond hij super cool om te doen. Leuk weetje: ook zijn vriendinnetje Dey Dey speelt in de film.

 

Voor meer info over Niek moet je Girlscene trouwens goed in de gaten houden, want binnenkort volgt een interview met de Nederlandse dans-ster en een winactie!

Streetdance2 3D draait vanaf 26 april in de Nederlandse bioscopen!

Door de redactie