Sneeuwwitje anno 2012

Films & Series door Redactie

Sneeuwwitje is populair dit jaar. Het sprookje, geschreven door de gebroeders Grimm, wordt dit jaar niet één, maar zelfs TWEE keer verfilmd. En beide films hebben niet de minste acteurs uit Hollywood elkaar weten te vinden. Wij noemen een Julia Roberts, Lily Collins, Kristen Stewart en Charlize Theron...

Snow White (vanaf 25 april in de Nederlandse bioscopen)

sneeuwwitje anno 2012

Lily Collins als Sneeuwwitje

sneeuwwitje anno 2012

Sneeuwwitje en de zeven dwergen

sneeuwwitje anno 2012

sneeuwwitje anno 2012

sneeuwwitje anno 2012

sneeuwwitje anno 2012

De knappe prins wordt gespeeld door Armie Hammer

sneeuwwitje anno 2012

Julia Roberts speelt de gemene heks

Snow White is in Amerika en Engeland net in première gegaan (daar onder de titel "Mirror, Mirror" naar de bekende uitspraak uit de film "Spiegeltje, Spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land...?"). Julia Roberts speelt de gemene heks en Lily Collins - dochter van Phil en onder andere bekend van 90210 - speelt Sneeuwwitje.

De film Snow White blijft redelijk dicht bij het originele verhaal van de Gebroeders Grimm. Als de gemene heks hoort dat Sneeuwwitje mooier is dan zij, wordt ze verbannen naar het bos. Ze wordt ontdekt door de zeven dwergen en er is ook een mooie prins in het spel. In de film lijkt wel wat extra humor aan het verhaal te zijn toegevoegd. We LIKE!

Snow White and the Huntsman (vanaf 7 juni in de Nederlandse bioscopen)

sneeuwwitje anno 2012

Zo hebben we Sneeuwwitje a.k.a. Kristen Stewart nog nooit gezien!

sneeuwwitje anno 2012

"The Huntsman" wordt gespeeld door Chris Hemsworth, de grote broer van Miley's vriendje Liam Hemsworth.

sneeuwwitje anno 2012

Charlize Theron is de gemene heks

sneeuwwitje anno 2012

Niet zeven, maar acht dwergen spelen er in de film!

sneeuwwitje anno 2012The Huntsman en Snow White

De film Snow White and the Huntsman is een stuk minder "vrolijk" dan "Snow White". Gemaakt door de makers van "Alice in Wonderland" is de film "Snow White and the Huntsman" een stuk "donkerder". Charlize Theron speelt de gemene heks en Kristen Stewart kruipt in de rol van Sneeuwwitje.

Als de spiegel de gemene heks vertelt dat Sneeuwwitje mooier zal zijn dan zij, vlucht Sneeuwwitje het bos in. De gemene heks schakelt een jager in die Sneeuwwitje moet uitschakelen. De jager krijgt echter medelijden met Sneeuwwitje en traint haar voor een oorlog. Met de hulp van acht dwergen begint Sneeuwwitje een oorlog tegen haar stiefmoeder.

Welke versie van het sprookje lijkt jou het leukste? En wat is jouw favoriete sprookje?

Door Annemerel