Series & Films

De 10 leukste Halloweenfilms

48

Voor ons gevoel is het schooljaar pas net weer begonnen, maar de laatste twee maanden van 2012 breken al bijna weer aan. Maar niet voordat het 31 oktober - Halloween - geweest is. Hebben jullie je pompoen al uitgesneden? Je kostuum al klaar hangen? Plannen gemaakt? Wij zetten vandaag de tien leukste “Scary Movies” op een rijtje. Om alvast lekker in de griezelstemming te komen... AHHHHHH!!!!

The Nightmare before Christmas

Jack Skellington is de koning van Halloweenland, hij ontdekt Kerstmisland, maar begrijpt het concept van Kerst nog niet helemaal. Zien? Koop hem hier!

Halloween

Een gestoorde moordenaar zit al van kinds af aan opgesloten voor de moord op zijn zus. Hij ontsnapt en hij begint een tienermeisje en haar vriendinnen te stalken. Natuurlijk mag dat niet zomaar gebeuren en hij wordt dan ook achterna gezeten door zijn doktoren. Zien? Koop hem hier!

The Blair Witch Project

Drie filmstudenten verdwijnen na een uitstapje in de bossen van Maryland om een documentaire te maken over de lokale Blair Witch legende. Het enige dat ze hebben achtergelaten zijn hun voetstappen. Een inmiddels klassieke thrillerrrrrrmovie! Zien? Koop hem hier!

Scream

Al even klassiek is de eerste “Scream”film uit 1996 met onder andere Courtney Cox en Drew Barrymore. Een moordenaar bekend als “Ghost Face” vermoord tieners en terwijl het aantal dode tieners oploopt een meisje en haar vrienden discussiëren over de regels van een horrorfilm, terwijl ze zelf op het moment leven in een real-life horrorfilm. Zien? Koop hem hier!

Edward Scissorhands

Een ongewone lieve jonge man (Johnny Depp) wordt verliefd op een prachtig jong meisje (Winona Ryder). Zien? Koop hem hier!

Zombieland

Een verlegen jongen (Jesse Eisenberg) probeert zijn familie in Ohio te bereiken, terwijl de mensen in Amerika één voor één veranderen in zombies. Hij krijgt onderweg onder andere versterking van twee zusjes, gespeeld door Emma Stone (alleen daarvoor moet je deze film al zien) en Abigail Breslin. Zien? Koop hem hier!

The Sixth Sense

Een jongen met een zesde zintuig communiceert met “zielen” die niet weten dat ze dood zijn. Zien? Koop hem hier!

The Exorcist

Een jong meisje wordt bezeten door een onbekende entiteit, haar moeder zoekt hulp bij twee priesters om haar dochter te redden. Zien? Koop hem hier!

Night of the Living Dead

Een echte oldschool thrillermovie, Night of the Living Dead komt al uit 1968. Het gaat over een groep jongeren die zich proberen te verstoppen in een boerderij voor bloeddorstige zombies. Zien? Koop hem hier!

The Hills Have Eyes

Een gezin uit een dorpje buiten de stad wordt gestalkt door een groep gestoorde mensen uit de woestijn, ver weg van de bewoonde wereld. Zien? Koop hem hier!

Wat is jullie favoriete Halloween / Horror movie?!

Door Annemerel

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

48 reacties

 • 5 jaar geleden Rosalie

  Je moet echte de (horror) film Trick or Treat kijken!

  Beetje enge film maar je moet soms wel lachen. Mischien is het engste nog wel het aardappelzakmannetje (hij doodt mensen met een lolly) Verder wordt het wel beetje verwarrend... En het gaat natuurlijk over Halloween.

 • 5 jaar geleden Esther

  HAHAHAHAHA als ik scream zie, dan moet ik elke keer denken scary movie 1 hahahahaha

 • 6 jaar geleden xXMainiacxX

  Scream ik vind de stem van ghostface zooo sexy

 • 6 jaar geleden W.

  De slashers van vroeger

 • 6 jaar geleden AR.

  Ben ik nou echt de enige persoon die de Blair Witch gewoon écht niet eng vond?

  Er gebeurd letterlijk niets in die film..

 • 6 jaar geleden parawhore<3

  best wel slechte films alleen de laatste lijkt me echt great

  echt enge zijn the ring the grudge en the woman in black en natuurlijk paranormal activity ook wil ik nog graag zien the house on the end of the street

 • 6 jaar geleden justshar0nn

  Overigens zijn de volgende films ook leuk, naar mijn mening dan. maar niet eng

  Don't be afraid of the dark- over een meisje wat gaat verhuizen met haar vader, waar er in de kelder rare wezens levem, niet eng maar wel leuk om te zien.

  Devil- een aantal mensen zit vast in een lift van een hotel; regelmatig gaan de lichten uit en wordt er iemand vermoord, maar wie is hier nu de moordenaar?

  Orphan- Een meisje wordt als wees geaddopteerd door een lief en gelukkig gezin, echter blijkt dit meisje niet te zijn wie iedereen denkt dat ze is.

  Simon Says- Een groep vrienden gaat kamperen in een bos waar 2 broers deze opjagen, echter blijkt het niet op twee broers te gaan en zijn de martel en slacht partijen erg vermakelijk om naar te kijken.

  The mist- een mooie film over een stadje waar enorm dikke mist verschijnt met daarij rare wezens, aangezien iedereen in paniek raakt is er te zien wat mensen doen als het om ieder zijn eigen leven gaat.

  1408- Een hotelkamer die vervloekt zou zijn? Een onderzoeker laat zich hier verblijven om het tegendeel te bewijzen, echter valt dit vies tegen.. Leuke psychologische thriller.

  Wrong turn 1,2,3 & 4- Op deel 4 na gaat het over een groep vrienden die in een bos gaat kamperen, echter blijken daar kanibalen te verblijven die het jachtseizoen direct opent.

  I know what you did last summer- naar mijn idee een film die je gewoon eens gezien moet hebben, het gaat over een groep jongeren die door een ongeluk iemand ombrengen, echter blijkt deze persoon het ongeval te overleven en valt de jongeren hiermee lastig, zijn 2 vervolgen op gemaakt wat totaal het concept van de film uitmelkt.

 • 6 jaar geleden roos2209

  dus ik was niet de enige die om scream moest lachen haha

 • 6 jaar geleden Cheyenne

  Ik hou van Edward Scissorhands! Maar alle films van Tim Burton zijn geweldig, zo ga ik uiteraard The Nightmare Before Christmas kijken! En The Sixth Sense waarschijnlijk ook. Verder zie ik wel wat er op tv komt.

  Persoonlijk vond ik The Blair Witch project echt een kutfilm.

  Night of the living dead zou ik wel willen zien.

 • 6 jaar geleden Roos

  The exorcist en The Sixth Sense heb ik gezien. Die vond ik beide wel leuk/eng. Blair witch heb ik nog niet gezien dat wil ik echt een keer doen.

  Wat ik ook een leuke thriller vind is Orphan Esther

 • 6 jaar geleden Poeszz

  human centipide 1 + 2

  dat zijn pas vuile films

 • 6 jaar geleden Poeszz

  en met scream kunt je eens goed lachen

 • 6 jaar geleden Poeszz

  The Blair Witch Project heb ik ook gezien maar die is echt eng.

  Goeie aanrader, maar ik zou hem niet alleen kijken.

 • 6 jaar geleden Poeszz

  Ik heb zombieland een keer gezien

  Ik denk dat het van persoon tot persoon afhangt of je hem eng vind.

  Ik vond het wel eng, maar men vriend was echt aant lachen dusja

  Het hangt ervan af of je rap schrikt of niet.

 • 6 jaar geleden eyooooooooooooooo

  Is Zombieland eigelijk een echt enge film? Want hij ziet er wel humor uit... Ik heb nog nooit een enchte horror film gezien, dus ik weet niet hoe ik er op zou reageren...

  Ik heb Scream gezien, en ik vind hem echt zalig. Kennen jullie nog van dat soort films?

 • 6 jaar geleden kuzzz

  @ _shar0nn_

  De films die jij opnoemt zijn idd goede/enge Halloween films! brrr...

 • 6 jaar geleden kuzzz

  The Nightmare before Christmas?? Dat is toch echt een KERST film Girlscene!!

 • 6 jaar geleden Esioul

  Bij The Blair Witch Project had ik echt schrik! En daarna moest ik's nachts met de scouts naar het bos..echt heel eng

 • 6 jaar geleden Coaties

  Haha ben het grotendeels eens met de reactie hieronder!

 • 6 jaar geleden justshar0nn

  Wat naar mijn idee overigens goede films zijn ( ik kijk alleen maar horror dus vind niets eng meer maar goed...) zijn onder andere:

  - Paranormal activity; een handcamera voegt naar mijn idee een stukje spanning doen en vanaf volgende week komt deel 4 uit.

  - The final; duidelijke weergeving van wat pesten met iemand kan doen..

  - Hostel 1,2 en 3 vooral 3 vind ik erg leuk. De films gaan over mensen die op vakantie gaan in het buitenland en daar worden opgesloten in ruimtes waar rijke mensen met ze mogen doen wat ze willen; en dan voornamelijk met kettingzagen etc.

  - Saw, erg uitgemolken maar afslachtfilms zijn leuk om naar te kijken naar mijn mening...

  - A nightmare on elm street; Ik vind persoonlijk de remake erg goed, maar ik hou dan ook niet van een oude kwaliteit films, het gaat over Freddie die je 'komt halen' als je slaapt

  - Insidious; een film over een jongen die in een soort coma ligt en dan aan een 'donkere kant' terecht komt, daarbij willen de wezens daar zijn lichaam betreden en de normale wereld betreden

  - Mirrors; wat je in een spiegel ziet gaat daarna met je gebeuren; erg leuk om te kijken

  - The collector; een in je eigen afslacht film over een inbreker die mensen gijzeld en deze wil vermoorden in hun eigen door middel van leuke boobytraps

  - the human centipede first sequence; Een smerige film ( niet eng ) over een pshychopaat die 3 mensen aan elkaar wil maken.

  - Case 39; een vrouw die een meisje adopteerd en haar helemaal ruineerd; meer thriller maar wel een goede film.

  - Drag me to hell; Een oude vrouw vervloekt een jong meisje waarbij ze bezeten raakt.

  - The possession; nieuwe film nog in de bioscoop het is een soort moderne versie van The exorcist maar ik vind het echt een aanrader

  - The ruins; in een bos bij de ruine aangevallen worden door planten, hoewel het slecht klinkt is het een goede film'

  - W driehoek Z ( de driehoek is echt een hoekje dus niet geschreven ) Het is geen enge maar wel mooie film over een meisje die misbruikt wordt en de verkrachters terug pakt, dit door ze te mishandelen en daarbij te laten kiezen of ze zelf sterven of de persoon waar ze het meeste van houden.

  - i spit on your grave; persoonlijk vind ik dit een enorm sterke film, een meisje die verkracht wordt pakt haar verkrachters terug met de dingen die ze letterlijk tegen haar gezegd hebben en wat ze gedaan hebben, het verhaal is zo sterk doorgevoerd dat deze film veel indruk heeft achtergelaten

  - White noise; een film over het horen en zien van overledenen in de ruis van de tv en het opnemen daarvan.

  - El orfanato; een italiaanse film over een vrouw die een weeshuis begint waarbij haar zoontje verdwijnt en aan de "andere kant" beland.

  - House of wax; ook geen enge film maar wel mooi in elkaar gezet, zoals de naam al zegt gaat het voornamelijk over wax; oftewel kaarsvet.

  Nja dit vind ik persoonlijk dus goede films.

 • 6 jaar geleden Julie

  uhuhuhu....

 • 6 jaar geleden justshar0nn

  The nightmare before christmas is lief, geen horror; niet eng....

  Scream is meer komedie naar mijn idee,

  Halloween is wel redelijk, the blair witch project zowel 1 als 2 zijn beide dodelijk saai; er gebeurd niets geen spanning en ik vond het slaapverwekkend...

  the hills have eyes is een goede film!!

  night of the living dead... tja vind hem slecht..

  the sixth sence is goed, maar eerder thriller ipv horror en zeker niet eng/.edward sciccorhands is een goede film; gewoon lief maar goed ik hou van de combinatie tim burton met johnny depp..

 • 6 jaar geleden Elinelinie

  The hills have eyes is echt vettt hahah

 • 6 jaar geleden XmandyyXxx

  Wel veel oude films..

  vind het niet heel eng ofzo xd..

 • 6 jaar geleden GummyBear123_

  heb toevallig Scream afgelopen weekend nog gezien, maar voor Halloween moet je toch echt een engere film kijken.

  Scream is meer voor beginners ;p

 • 6 jaar geleden Bente

  Komt lekker op tijd, wilde vandaag is lekker een paar films gaan kopen, en zocht nog goede horror/halloween films ;D

 • 6 jaar geleden LifeIsJustADream

  Heb deze films al te vaak gezien maar ze bijven leuk <3

 • 6 jaar geleden juul

  thanks

 • 6 jaar geleden Glitch

  Geen halloweenfilm, maar een horrorfilm: The Woman in Black.

  Wel de nieuwste versie Hij was echt super eng. Kijk de trailer maar.

 • 6 jaar geleden NailsByStephanie

  Ik vind halloweenfilms heerlijk om te zien, alleen deze lijst is wel bagger. Ik had alleen de volgende films wel verwacht in dit lijstje:

  - Hocus Pocus

  - Freddy vs Jason

  - Friday the 13th

 • 6 jaar geleden pentagrams

  No offense maar wat een kutlijst zeg lol.

 • 6 jaar geleden xXNaturalMessXx

  Zombieland is geweldig! ik had het laatst op tv gezien en is de beste film voor halloween.tenminste als je niet moet kotsen of nachtmerries krijgt door het uiterlijk van de zombies

 • 6 jaar geleden Muriël

  Ik mis ook Friday 13th! en de film 'Boo'!!

 • 6 jaar geleden ~¤Lola¤~

  I see dead people!!! I LOVE The Sixth Sense!!!

  Paranormal activity was dit weekend op tv echt een top film!! en the woman in black met Daniel radcliff is ook echt een goeie film!!!! zeker een kijkje waard.

  maar geef je wel als tip mee kijk m niet alleen haha

 • 6 jaar geleden J4SMIEN

  Oh gatver, Halloween is de meest falende enge film ooit. Ik ging hem in een hele erge horror bui kijken en hij viel enorm tegen. Ik verwachtte een heel verhaal van waarom hij haar wou vermoorden. Nee hoor, hij deed het gewoon. boem pats klaar. Edward scissorhands is wel echt een aanrader

 • 6 jaar geleden Limi

  Scream, oude goude.

 • 6 jaar geleden xxesma

  Paranormal activity

 • 6 jaar geleden Jennifer

  Zombieland is leuk, hij was laatst op tv. Echt eng is die alleen niet. (:

 • 6 jaar geleden Sequin

  The Human Centipede.

 • 6 jaar geleden Sandra

  hahah Halloween een klassieker ik vond hem alleen niet zo goed :S ben de eerste 10minuten al afgehaakt. Moet er nu een filmposter voor maken in opdracht van school...

 • 6 jaar geleden deanw

  Leuk artikel! Heb deze allemaal gezien behalve de eerste (:

 • 6 jaar geleden dreamxo

  Friday 13th! Scream is niet eng

 • 6 jaar geleden Lotte

  Saw !!!!!!!!

 • 6 jaar geleden Steefje

  Nou, en paranormal activity dan? Ik heb echt enkel schrik bij die films + The blair witch project... Zegt genoeg denk ik!

 • 6 jaar geleden Jurissa

  Haha bijna allemaal hele oude films!

  Ik dacht dat de technologie van tegenwoordig steeds beter werd? :P

 • 6 jaar geleden woaahh

  leeuk muwhaha (: Binnenkort maar es filmavondje houden met mn vriendinnen!

 • 6 jaar geleden Sealive

  brr ik kan dan nooit slapen haha

 • 6 jaar geleden Shedia

  leuk!

 1. 1