Miley Cyrus

Lifestyle door Redactie

Ken jij Miley Cyrus al? Deze Amerikaanse tieneridool is op dit moment hotter dan hot: ze zingt hits (in Amerika dan) en speelt in één van de populairste tiener-televisieseries van Amerika: Hannah Montana!

Miley werd op 23 november 1992 geboren in Amerika, als dochter van de Amerikaanse zanger Billy Ray Cyrus en Leticia Finley Cyrus. Eigenlijk heet ze met haar voornaam Destiny Hope, maar omdat ze altijd lachte noemde haar vader haar 'smiley', wat al snel 'Miley' werd'.

In Amerika is Miley vooral bekend van de tv-serie Hannah Montana, waar ze de rol van Miley Stewart speelt; een gewone tiener die te maken heeft met alle problemen van de middelbare school. Als ze niet naar school gaat, zet ze haar blonde pruik op en wordt ze tienerster Hannah Montana. In Nederland wordt Hannah Montana door Jetix uitgezonden, in België bij de zender VT4. Ook komt er volgend jaar een Hannah Montana Movie!

op de set van Hannah Montana the movie

Enne, het blijft niet alleen bij acteren. Miley Cyrus is nu vooral bekend als zangeres. Dit kwam ook door de tv-serie; de eerste Hannah Montana-soundtrack was de eerste TV-soundtrack die ooit binnenkwam op de eerste plaats van de Amerikaanse hitlijsten. Intussen is de soundtrack meer dan vier miljoen keer verkocht!

De clip van "Start all over"

"I Miss You" live gezongen

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, heeft Miley ook een eigen kanaal op YouTube, genaamd The Miley And Mandy Show. Hierin zijn Miley en haar vriendin Mandy Jiroux te zien. Alle video's worden door hen zelf opgenomen en bewerkt door Miley.