Krezip uit elkaar

Lifestyle door Redactie

De Nederlandse band Krezip heeft vandaag bekend gemaakt na elf jaar uit elkaar te gaan. “Na lange periode van alles samendoen, samen in de tourbus, samen in de studio, samen op het podium, voelen we dat het tijd is om ieder een eigen weg te gaan. Zo’n besluit komt met pijn in ’t hart, maar voelt toch juist. We zijn altijd een collectief geweest, voor sommigen geldt dit vanaf ons 13e jaar. Het is nu tijd om op eigen benen te staan. Een nieuw leven start," aldus de band.

Voor de band is het een weloverwogen beslissing geweest: “Nu stoppen voelde voor ons als het juiste moment. We hebben flink wat opgebouwd, maar kunnen nu terugkijken op een mooi verleden met een uitverkochte HMH in december (29-12-2007) als bekroning. Met de Best Of en een mooie clubtour in het vooruitzicht kunnen we het boek Krezip waardig afsluiten.”

Krezip

Krezip sluit haar carrière af met een overzicht van alle singles. Op ‘Krezip - The Best Of’ staan o.a. de singles ‘I Would Stay’, ‘I Apologize’, ‘Plug It In & Turn Me On’, ‘All My Life’ en ‘Everybody’s Gotta Learn Sometime’. Tevens zal het album drie nieuwe nummers bevatten waaronder de eerste single ‘Go To Sleep’ die deze week is uitgekomen.

Op 13 november start de band haar laatste clubtour waar zij o.a. concertzalen als Paradiso, 013 en Tivoli aandoen. Het laatste concert van de band zal op 20 december plaatsvinden in Paradiso te Amsterdam.

Jammer! denk ik. Maar heel begrijpelijk. Voor alle fans: het album "Krezip - The Best Of" komt op 10 november uit. Dat wordt dan de laatste keer dat je voor deze band naar de cd-winkel voor een nieuwe plaat rent...