PussyCat Dolls - Doll Domination

Lifestyle door Redactie

Het nieuwe album van de PussyCat Dolls heet "Doll Domination". Ik draaide hem voor je!

Mocht je nog niet zo bekend zijn met de groep: even een kleine opfrissing. De groep bestaat uit leadzangeres Nicole Scherzinger, Ashley Roberts, Jessica Sutta, Melody Thornton and Kimberly Wyatt en werd opgericht in 1995. Maar ze scoorden pas in 2005 een echte hit met het nummer "Don't Cha". Later volgde hits als Stickwitu, Beep, Buttons, I Don't Need a Man, Wait a Minute en de laatste: When I Grow Up. En een album, getiteld PCD.

En nu dus album nummer twee, met de naam Doll Domination. Ik vind de naam persoonlijk een beetje kinderachtig; dat is jammer. Op de plaat vind je allereerst het nummer "When I Grow Up”, geproduceerd door Rodney Jerkin én beloond met een aantal prijzen, waaronder de MTV VMA Moonman.

     Een ander, al bekend nummer op de cd is "Elevator". Verder horen we tracks met titels als "Bottle Pop" (met Snoop Dogg!) en Magic", "Halo", "In Person" en"Whatchamacallit" met niemand minder dan Timbaland. En oja, Missy Elliott komt ook nog voorbij op 't nummer "Whatcha Think About That" en R. Kelly doet vrolijk mee bij "Out of This Club".

Maar er zijn ook rustigere nummers, waarop je hoort dat Nicole Scherzinger echt wel kan zingen. Neem nou het nummer "I Hate This Part", een popnummer waarop Nicole zingt over relaties én het verbreken daarvan. Het liedje "I'm Done" is een lieve ballad waarop Nicole zingt over het vinden van dé liefde van haar leven. En "Happily Never After" is ook een mooi rustig liedje, dat ook al gedraaid is bij Gossip Girl.

Conclusie: een album met veel sexy & stoere nummers zoals we van de Dolls gewend zijn, met bekende namen die meerappen en zingen. Ook fijn zijn de wat rustigere nummers waarop Nicole alleen zingt; een goede afwisseling!