Lifestyle

Sean Mac story: deel 1

Een tijdje terug kon je op Girlscene lezen over ene Sean Mac, een Engelse zanger, die binnenkort gaat doorbreken in Nederland. Er kwamen superveel reacties op het artikel, iets wat Sean zelf ook opviel. Hij was zelfs zó enthousiast dat hij de telefoon pakte en de redactie belde…

 Op een dag krijgt de redactie een belletje van een Engels sprekende jongen. Hij beweert dat hij Sean Mac is. “Hoe weten we dat jij het écht bent,” vragen we. Want ja, wie zegt dat hij gelijk heeft? Op dat moment begint hij te zingen en laten we bijna de telefoon uit onze handen vallen… Het is hem écht!

 In samenwerking met Sean Mac himself kun je de komende weken van alles over de man te weten komen. Exclusief voor Girlscene én Celebscene vertelt hij zijn verhaal. Bovendien geeft hij elke week een cadeautje aan de lezers.

Elisah had een interview met Sean over zijn debuutalbum:

Binnen nu en een paar maanden komt je allereerste single uit. We zijn natuurlijk hartstikke benieuwd hoe het allemaal is begonnen.

‘Ik was zestien toen ik school verliet en vanaf deze tijd ben ik begonnen met het schrijven van nummers. Ik trad af en toe op in Londen, toen ik me bedacht dat een MySpace-pagina uitkomst biedt. Hedendaags stuur je geen demo’s meer op naar een platenmaatschappij, maar zet je nummers op je MySpace-pagina. Dat deed ik dus ook, mét resultaat! In september vorig jaar kreeg ik een bericht van Sony BMG in Nederland voor een gesprek.”

Wanneer dacht je: ik wil zanger worden?

“Het klinkt erg cliché, maar zolang ik me kan herinneren, is zanger worden mijn grootste droom. En dat terwijl ik uit een a-muzikale familie kom! Ik ben de enige, die altijd erg geobsedeerd is door muziek en ik kan me daarom ook niet voorstellen dat ik het over iets anders heb. Muziek maken voelt voor mij erg natuurlijk.”

Heb je het ooit zien aankomen dat je een platencontract zou tekenen?

“Ik ben een erg positief iemand en heb altijd het idee gehad dat ik ooit ergens een contract zou tekenen, maar ik heb nooit gedacht dat dit via MySpace zou gaan. Ik heb wel contacten gehad met platenmaatschappijen in Londen, maar via MySpace kreeg ik pas contact met Sony BMG. Op een zaterdagmiddag kreeg ik opeens een berichtje in mijn mailbox, met de vraag dat ze me erg graag wilden hebben. Daar heb ik natuurlijk niet lang over nagedacht.”

Vertel eens over je debuutalbum Twenty Light Years…

“Het is een erg persoonlijk album: alle nummers gaan over gebeurtenissen, die mij de laatste jaren zijn overkomen. Dat kan gaan over de liefde, vriendschap en de band met mijn familie. De laatste jaren is mij zoveel overkomen, dat ik alles op één album heb gezet. Daarom heb ik mijn debuutalbum Twenty Light Years genoemd: de tijd is erg snel gegaan. Het voelt nu alsof ik twee keer zo oud ben.”

Je zingt veel over relaties, die zijn beëindigd. Heb je altijd zoveel pech gehad in de liefde?

“Haha, wel eens. Het voordeel is dat ik meteen inspiratie heb voor een nieuw nummer. En liefdesverdrietnummers zijn altijd de beste. Ik kan alles loslaten in een lied en mensen kunnen zich hiermee identificeren. Het nummer Undefined gaat bijvoorbeeld over een relatie waar je geen kant meer op kunt. Je voelt je verloren en de enige oplossing is om ermee te kappen. Het nummer Carsick gaat juist over het beëindigen van een vriendschap: waarom moeite doen voor iemand, als deze dat niet voor jou doet? Iedereen heeft dat wel eens meegemaakt.”

Uiteraard had Sean nog veel meer te vertellen. Check daarom volgende week Celebscene voor deel twee, waar de zanger praat over zijn videoclip, het grote circus dat straks gaat beginnen en hoe om te gaan met gillende meiden.

Voor nu heeft Sean nog iets leuks voor ons. Sean: “Vanaf vandaag krijgen jullie allemaal wekelijks een cadeautje van me. Te beginnen bij een video, zodat jullie eens 'n kijkje achter de schermen kunnen nemen!”

Elke week een presentje! Blijf daarom Celebscene en Girlscene checken. Wat zal hij allemaal voor ons in petto hebben? (door Elisah)

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved