Lifestyle

Shontelle

Ben jij gek op heerlijke relaxte R&B-muziek? Dan is de muziek van de zangeres Shontelle misschien iets voor jou! In de Verenigde Staten is de zangeres langzaam aan het doorbreken en is onlangs haar derde single uitgebracht. Shontelle zal binnenkort haar singles ook in Europa uitbrengen. Tijd dus voor een artikel over deze veelbelovende zangeres!

De volledige naam van de zangeres luidt Shontelle Layne. Ze werd op 3 oktober 1985 geboren op het eiland Barbados. Dit is hetzelfde geboorte(ei)land als Rihanna en de twee dames zaten samen bij elkaar op de middelbare school! Shontelle was een hele goede leerling en ging na het behalen van haar diploma rechten studeren.

Naast het studeren had Shontelle één grote passie: muziek. Het starten van een muziekcarrière was haar grote droom. Daarom nam de muziekmanager Sonia Mullins Shontelle onder haar vleugels en kort daarna volgde er groot succes voor de zangeres. Shontelle scoorde één van de grootste Caribische hits van 2005.

Evan Rogers en Carl Sturken waren twee producers die ook Rihanna ontdekten. De producers hoorde de liedjes van Shontelle op de radio en voelden dat er in de zangeres een internationale wereldster schuilde. Toen zij een optreden zagen van Shontelle werd dit gevoel bevestigd en boden de zangeres meteen een platencontract aan. Shontelle tekende het contract, stopte met haar studie en besteedde de daarop volgende zes maanden aan het opnemen van haar debuutalbum.

Inmiddels is het debuutalbum in de Verenigde Staten uitgekomen en draagt de naam 'Shontelligence'. Eind 2008 had Shontelle een hitje met haar eerste uitgebrachte nummer 'T-Shirt'. Deze bereikte de top vijftig van de US Hot 100.

Het liedje T-Shirt

Mijn andere favoriete liedjes van Shontelle:

Battle Cry

  

Shontelle ft. Akon - Stuck with each other

Shontelle heeft haar studie nu op een laag pitje gezet. Heeft ze hier geen spijt van? De zangeres zegt: "Absoluut niet! Ik denk dat ik eigenlijk diep van binnen altijd al wist dat mijn hart bij optreden en muziek maken lag. Ik hou gewoon ontzettend veel van muziek, het is mijn passie. En ik kan niet wachten om de mensen te laten horen wat ik te zeggen heb!" Dat is duidelijke taal...

door Marijke

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved