Maria Mena

Lifestyle door Redactie

Maria Mena kennen we allemaal al een aantal jaren; zij is geen nieuwkomertje meer! Maar juist daarom is het wel erg leuk om wat meer te weten over wie Maria is… en hoe het er voor staat met haar kledingstijl.

Maria is geboren in Noorwegen komt uit een muzikale familie: haar moeder schreef toneelstukken en haar vader was drummer. Leuk detail is dat Maria en haar broertje (Tony) zijn vernoemd naar personages uit de musical West Side Story van Leonard Bernstein. Hoezo musicalfan?

Op Maria’s negende ging haar ouders scheiden en op haar dertiende besloot ze bij haar vader te gaan wonen. Door deze scheiding had ze last van depressies en haar emoties uitte ze in nummers die ze zelf schreef. Doordat haar vader al in de muziekbusiness zat, kon ze via hem een aantal nummers opnemen. En drie keer raden… binnen een kwartier (!) had ze een platencontract!

In 2002 verscheen haar eerste album, Another Phase. Haar tweede album was Mellow. In Noorwegen en Denemarken brak ze daarmee door en werd zelfs door Kanye West omschreven als ‘dé zomerhit van 2004’. Vol vertrouwen ging Maria hierna op tournee, maar dit pakte niet helemaal goed uit. Meerdere shows en optredens gingen niet goed en door de pers werd ze met de grond gelijk gemaakt. Door deze periode ging het steeds slechter met Maria en kreeg ze last van eetstoornissen. Daarom is het ook ontzettend knap dat ze, eenmaal in Noorwegen, toch de draad weer oppakte en een nieuwe cd uitbracht met nummers van haar eerste en tweede cd.

In 2005 werd het album ‘Apparently Unaffected’ uitgebracht, waarop haar grote hit Just Hold Me staat. Dit zorgde onder andere in Nederland voor haar grote doorbraak. In 2008 kwam haar laatste album uit, Cause And Effect.

Maria heeft een superleuke site (www.mariamenamusic.no) waar ze een fotoblog bijhoudt. Superleuk, regelmatig post ze een foto met daarbij een stukje tekst. Leuk om te volgen!

Mijn favoriet: All This Time (Pick-Me-Up Song)

door onze redactrice Cynthia