India Arie - Testimony Vol. 2: Love & Politics

Lifestyle door Redactie

Ik ben al een tijdje fan van de muziek van India Arie; vooral de nummers Video, Brown Skin en The Heart of the Matter (uit de Sex & the City film) vind ik erg mooi. En nu is haar nieuwe album uit: Testimony Vol. 2: Love & Politics.

Over India Arie

De Amerikaanse soul en R&B zangeres India Arie wordt in 1975 geboren in Denver, Colorado. Van haar debuutalbum Acoustic Soul uit 2001 worden in een jaar tijd ruim een miljoen exemplaren verkocht. Opvolger Voyage To India (2002) brengt de zangeres direct weer terug in de hitlijsten. Het derde album verschijnt in 2006, getiteld Testimony: Vol. 1, Life & Relationship.
De zangeres speelt in 2008 een rol in de Broadway musical For Colored Girls Who Have Considered Suicide/When The Rainbow Is Enuf. De musical wordt geproduceerd door Whoopi Goldberg. Dat jaar wordt Arie ook genomineerd voor een Grammy Award voor Best R&B Song voor de cover van het nummer Beautiful Flower van Don Henley. Haar nummer The Heart of the Matter wordt gebruikt voor de film Sex & The City.

En nu is daar 'Testimony: Vol 2 Love & Politics'; het vierde studioalbum van deze Soul zangeres. En het is een goooed album! Niet alleen zijn de liedjes lekker en relaxed, maar de teksten zijn ook zo steengoed. Zoals het nummer "Pearls", over een Afrikaanse vrouwen die vreselijke levens lijden. India zingt "her life hurts like brand new shoes". Zo sterk! Maar er zijn ook vrolijkere liedjes, zoals Yellow en A Beautiful Day. Superlekkere nummers om kippenvel van te krijgen...

In Amerika zijn de eerste nummers van het album al uitgebracht: Chocolate High, Therapy en Yellow. Nu maar wachten op Nederlandse releases!