Review: Lady's Secret

Fashion door Redactie

Een tijdje geleden postten wij een artikel over de Lady’s Secret, een product waar wij zelf erg benieuwd naar waren en wat we daarom met jullie wilden delen. Een van onze lezeressen tipte ons dat het leuker was geweest als we het product ook echt hadden getest. ‘Weet je wat’, dacht Danique? Dan mag jij het voor ons testen! Zo gezegd, zo gedaan. Een review van lezeres Stephany!

review ladys secret

Vol bewondering kijk ik naar meiden die op hun pumps pijnloos door de stad lijken te vliegen. Zelf heb ik heb een haat-liefde verhouding met mijn Jimmy Choo`s (for H&M).  Het zijn hakken waar ik heel graag naar kijk, maar minder graag op loop. Ik heb ze één keer aangehad naar een verjaardag waarvan ik wist dat ik het grootste deel van de tijd zittend kon doorbrengen. Blijkbaar gaat comfort bij mij dus toch een beetje boven fashion.

Om de pijn wat te verlichten heb ik de bekende gelzooltjes geprobeerd, het helpt even, maar na tien minuten begint de ellende alweer. Bijkomend nadeel van gelzooltjes is dat als je zweetpootjes krijgt, je door je hakken heen glibbert. Bij een open schoen zorgt dat voor uitstekende tenen en ik ben zelfs een keer bijna door mijn enkel gegaan.

Toen ik de Lady`s Secret producten uit de verpakking haalde, had ik zo mijn bedenkingen bij de dempende eigenschappen ervan. Zo verwachtte ik dat de bekende gelzooltjes zachter (als in meer dempend/verend) zouden zijn. I was wrong. Ik heb mijn Jimmy Choo`s als proefkonijnen gebruikt: in de ene schoen een gelzooltje en in de andere de No Scratch! (model voor onder de bal van je voet) Van Lady`s Secret. Al snel begon ik drukpunten te voelen onder de bal van mijn voet waar ik de gelzool in had, en wonder (!) de schoen waar de Lady`s Secret in zat voelde nog steeds nice and cushy! Daarbij begon het gelzooltje al een beetje te glibberen, terwijl mijn voet in de Lady`s Secret nog droog aanvoelde, te danken aan de zweet absorberende eigenschappen van het zooltje. Uitslag van de eerste test: 1-0 voor Lady`s Secret.

Review: Lady's Secret

Dan de lange variant van No Scratch! Dit model loopt vanaf de hiel door naar de bal van je voet en is in één maat te verkrijgen. En dat is helaas ook meteen het eerste minpunt in mijn ogen. Ik heb een vrij bescheiden voetje, maat 36-37 en daarvoor is de lengte van het zooltje prima geschikt. Voor maat 38 en 39 zal het ook nog net gaan. Heb je echter maat 40 of groter dan slaat dit model de plank mis.

Leg je de zool helemaal tegen de achterkant van je schoen aan, dan zal de bal van je voet voor een deel over de zool heen komen. Leg je de zool meer naar voren dan heb je het zelfde met je hiel. Niet heel handig dus, want op die manier mis je of demping in de hiel of bij de bal van je voet. Ook heb je dan een ‘richeltje’ wat het niet echt comfortabeler maakt. Handiger was geweest om: of meerdere maten te verkopen, of één grotere, maar met voorgedrukte stippellijnen waardoor je hem op maat kunt knippen. Zit je tussen de 36 en 39 dan hoef je nu niet meer twee verschillende modellen zooltjes te kopen, omdat je hiermee zowel demping bij je hiel als bij de bal van je voet hebt.

Review: Lady's Secret

Het model No Pain! kan ter hoogte van de achillespees (boven de hiel) geplakt worden als je schoenen daar schuren of snijden, of om te zorgen dat je schoen niet ‘uitwipt’. Helaas heb ik alleen kunnen testen of ze het ‘uitwippen’ voorkomen, omdat ik geen schoenen heb die snijden of schuren. Zoals ik eerder al aangaf hou ik niet van pijn en al helemaal niet in mijn achillespees, dergelijke schoenen koop ik dus gewoon niet. Maar ik denk dat ze ook daar goed voor te gebruiken zijn. Ze werken in ieder geval goed tegen het ‘uitwippen’. Volgens de filmpjes op Youtube zou je ze ook op de wreef kunnen gebruiken. Dit heb ik geprobeerd, maar daar zijn ze bij mij te lang voor. Gevolg is dat de ‘strip’ dan ook om de zijkant van je tenen (grote en kleine teen) heengaat waardoor de schoen strakker komt te zitten en dat voelt niet fijn als je een goed passende schoen hebt. Heb je een schoen die aan de tenen te wijd zit, dan zou dit wel een oplossing kunnen bieden.

Ook Claartje van Vrouwen.nl testte het No Pain! Model. Hoe zij vond dat het werkte? “Verbazingwekkend goed! Tegen mijn verwachting in voelde het echt alsof er een zacht kussentje in mijn schoen zat. Mijn - ietwat ruim vallende - pumps zaten daardoor een stuk beter. Zelfs boodschappen doen op palen van 11 centimeter was een eitje.”

Review: Lady's Secret

Over de No Shock! kan ik niets nieuws melden. Hiervoor geldt het zelfde als wat onder de No Scratch! opgaat.

Review: Lady's Secret

Last but not least de No Skid!  Deze hartjesvormige plakkers zijn met name handig als je pumps hebt met een leren zool, dit kan op sommige ondergronden gevaarlijk glad zijn. Onder mijn Jimmy Choo`s heb ik destijds bij de schoenmaker een rubberen zool laten zetten, met deze hartjes was dat niet nodig geweest. Ik kan niets anders zeggen dan dat het simpelweg doet wat het beloofd: zorgt voor een anti-slip zool, dus geen uitglijers meer. Het enige wat ik me afvraag is hoe lang de sticker zou blijven zitten. Onder een zomerschoentje waar je niet mee door de plassen gaat hossen, zouden ze het nog best lang kunnen volhouden, maar plak je ze onder een paar laarsjes die af en toe ook een Hollands buitje moeten trotseren, dan durf ik niet te zeggen hoe lang ze blijven plakken.

Aan de plakstrips kleeft sowieso een nadeel (zowel letterlijk als figuurlijk): zit het er eenmaal op dan kun je ze niet meer verplaatsen of hergebruiken zoals dat met veel gelzooltjes wel kan. Ik vind dit echt een gemiste kans, want het maakt voor iemand die veel gebruik maakt van dit soort dingen in verschillende schoenen en/of regelmatig verkeerd plakt (zoals ik), de herbruikbare gelzooltjes wel interessanter. Ook was de optie om te hergebruiken praktisch geweest in verband met de zweet absorberende eigenschappen van de zooltjes. Het was wel fris geweest als je ze zo nu en dan even onder de kraan kunnen houden. Hierdoor staat de stand nu dus gelijk: 1-1.

Leuk, maar vooral ook handig is dat de zooltjes in een aantal kleuren te verkrijgen zijn en je ze dus kunt matchen met je schoenen. Hecht niet te veel waarde aan de leuke printjes, ik acht de kans namelijk vrij klein dat die een lang leven zullen hebben. Op één van de zooltjes zaten er al losse stukjes op terwijl ze nog niet eens uit de verpakking waren. Op zich geen ramp (het doet immers niet af aan de functionele aspecten), maar wel een beetje jammer. Verder ben ik wel benieuwd hoe lang de dempende werking van de zooltjes blijft, of het materiaal niet na een paar weken stopt met terugveren.

Al met al zijn het prima zooltjes met een betere demping dan de bekende gelzooltjes. Shoppen op pumps zal voor mij wel nooit weggelegd zijn, maar ik denk dat ik het met de No Scratch! van Lady`s Secret wel aandurf om (voor het eerst!) op mijn Jimmy Choo`s te gaan stappen!

Ga voor de prijzen naar dit artikel of ga naar de website van Lady's Secret.

Heb jij vaak last van je voeten als je op hakken loopt?

Door Stephany