Only Seven Left

Lifestyle door Redactie

Een aantal weken geleden schreef ik over het vrolijke Nederlandse solobandje Findel, dat onder leiding staat van de (inmiddels) 21-jarige Bart van Dalen. Naast Findel is Bart ook nog eens de frontman van de popgroep Only Seven Left. Hun muziek is te omschrijven als vlotte pianorock met pakkende songteksten.

De band werd in 2006 opgericht door de broers Jochem en Hinne. Samen trokken ze meerdere bandleden aan en inmiddels bestaat de band uit vijf jongens: Bart(21), Jochem(17), Bram(25), Roderick(20) en Hinne(15).

Only Seven Left krijgt in Nederland steeds meer naamsbekendheid en daarom geef ik jou wat meer informatie over het ontstaan van deze band. 

In januari 2007 werd de eerste CD van Only Seven Left uitgebracht. Deze droeg de naam 'Forever is a lie'.

De band kreeg in mei 2007 waardering voor hun nieuwe CD, want ze werden door het muziekblad LiveXS uitgeroepen tot Local Hero. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest talentvolle nieuwe band, dus Only Seven Left voelde zich zeer vereerd met deze titel. Omdat de band deze prijs had gewonnen, verzorgde ze een optreden in het Amsterdamse Paradiso. Hiermee waren zij tegelijkertijd de meest jonge band die ooit in Paradiso heeft opgetreden.

Only Seven Left gaf interviews in verschillende jongerentijdschriften, zoals de Tina en de Hitkrant.

Interview in de Hitkrant

Door deze interviews ontstonden er velen (jonge) fans. De populariteit van de band bleek ook uit het optreden dat Only Seven Left gaf op de Tina-dag in september 2007. De band werd razend enthousiast ontvangen door de duizenden aanwezige meiden.

De populariteit van Only Seven Left groeide nog meer door de samenwerking met het merk Fred & Ed. In maart 2008 stond er op de hagelslagverpakking van het merk een interview met de band, waardoor er een officiële fansite onstond en er een Hyves-pagina werd aangemaakt van de band.

In deze tijd trad Only Seven Left veel op. Ze stonden onder andere in het voorprogramma van de Nederlandse bands Silkstone en Johan en ze gaven optredens op middelbare scholen.

In het voorjaar van 2008 dook Only Seven Left weer de studio in met de producer Arno Krabman. Deze producer heeft in het verleden onder andere samengewerkt met Lange Frans & Baas B en Maud. In de studio namen ze de single 'Turbulence' op, die in oktober 2008 werd gepresenteerd in een overvolle Bijenkorf in Amsterdam.

In november 2008 werd de band gevraagd voor een tour door Egypte. Dit liet de band zich natuurlijk geen tweede keer zeggen en reisde af naar het land. Daar aangekomen gaven ze velen optredens in hotels, clubs en strandtenten. 

In december 2008 was de release van de nieuwe single van Only Seven Left: 'October Tune'. Dit is de laatste single die de band heeft uitgebracht en hieronder kun je de videoclip van de single bekijken. Leuk weetje: de videoclip bestaat uit beelden van de tour door Egypte.

October Tune

My Side Of The Story

Door Marijke