Recycling is hot

Fashion door Redactie

Recyclen is goed voor de natuur en kan heel leuk zijn. Super goed als je groenteafval en gewoon afval al van elkaar scheidt, maar er kan nog zoveel meer! Kijk bijvoorbeeld eens naar al die lege, plastic flessen die je in een week, of misschien wel twee, verzamelt. Een gezond mens drinkt namelijk minstens twee liter water per dag. Als dit water bij jou uit een plastic fles komt, dan hebben wij een hele leuke oplossing voor jou!

Recycle-prinsessen onder ons: opgelet! Wij hebben een gouden tip binnengekregen van een Girlscene-lezeres en willen deze graag met jullie delen. Het is namelijk zonde dat wij vaak lege flessen weer inleveren zonder eens te kijken wat je hier nog meer mee kunt doen. Wat dacht je van een paar armbanden maken? Hieronder daarom een leuke DIY.

DIY recycle

Wat heb je nodig?
- Een lege, plastic fles
- Gekleurde stofjes (eventueel kraaltjes, knoopjes, studs etc.)
- Duck tape
- Schaar
- Stanley mes
- Lijmpistool

Recycle is hot

Stap 1: Plak een breed stuk duck tape om de plastic fles heen. Zo kun je straks, als je dit stuk hebt uitgeknipt, de grootte makkelijk aanpassen.

Stap 2: Snij dit afgeplakte stuk voorzichtig uit. Zorg dat je harde en rechte ondergrond hebt zodat de fles recht blijft liggen en je makkelijk kunt snijden.

Stap 3: Hang het uitgesneden stuk om je pols. Waarschijnlijk is het veel te groot. Knip daarom het rondje door zodat je twee losse uiteinden hebt.

Stap 4: Als je de goede grootte hebt gevonden, wikkel je de armband nogmaals twee keer in met duck tape.

Stap 5: Aan de slag met de gekleurde stof. Kies een leuk kleurtje uit en wikkel dit om de armband heen. Zorg dat er genoeg lijm op zit en pas op voor je handen. Een lijmpistool kan erg warm worden.

Stap 6: Zorg dat het uiteinde goed vastgeplakt zit. Nu heb je de basis van je armband. Je kunt de armband zo laten als je dat leuk vindt, maar je kunt 'm ook 'pimpen' met leuke studs, kraaltjes of andere versieringen.

Yes, zo simpel kan het zijn! Heel leuk om cadeau te geven of gewoon om zelf te dragen en het is nog goed voor de natuur ook.

Recycle jij weleens dingen?

Bron: http://fashion.onblog.at

Door Eline