Lifestyle

Alexandra Burke

De Britse zangeres Alexandra (Imelda Cecelia Ewan) Burke brak door nadat ze in 2008 de vijfde editie van X-Factor won. Ze is een dochter van Melissa Bell, die enige tijd lid was van de popgroep 'Soul II Soul'. Voor degene die bekend zijn met pop uit eind jaren '80.

Op negenjarige leeftijd was ze al op het podium te vinden, namelijk tijdens het televisietalentenjachtprogramma Star for a Night. Die uiteindelijk door Joss Stone is gewonnen.

In 2005 nam ze voor de eerste keer deel aan X-Factor, waarin ze helaas niet de finale haalde. Maar dit weerhield haar niet om te stoppen met zingen, ze begon in clubs op te treden. In 2008 waagde ze een nieuwe poging tijdens de vijfde Britse editie van X-Factor. Door coach Cheryl Cole werd ze geselecteerd om aan de tien finaleshows deel te nemen. Burke won uiteindelijk door in de laatste show de jongensgroep JLS te verslaan. Ze won een contract met een geschatte waarde van één miljoen Britse pond bij het platenlabel Syco van X Factor-jurylid Simon Cowell.

De single 'Hallelujah', die ze in de laatste show zong, kwam korte tijd later op nummer één van de UK Singles. Haar versie van Hallelujah staat in de top 100 van best verkopende singles in Groot-Brittannië ooit. Daarnaast is ze de eerste Britse zangeres die meer dan één miljoen exemplaren van een single heeft verkocht. Bij Epic Records tekende ze in februari 2009 een contract ter waarde van drie miljoen Britse pond om vijf albums in de Verenigde Staten uit te brengen.

Het debuutalbum Overcome verscheen in oktober 2009. De single Bad Boys, afkomstig van het album, was in samenwerking met rapper Flo Rida. Dit nummer stond binnen no time op nummer 1 in Engeland.

Ze heeft echt een mooie, krachtige stem waar we nog veel van gaan horen!

Mocht je nieuwsgierig zijn naar haar nummers: "Bad Boys" en "Hallelujah"

door Danique

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved