Marié Digby

Lifestyle door Redactie

Je kent vast wel het verhaal hoe Esmee Denters via haar webcam filmpjes wereldberoemd is geworden. Esmee is echter niet de enige ster die door ingezonden YouTube filmpjes is ontdekt! Zo is er ook de nog vrij onbekende Marié Digby; maar zij wordt met de dag bekender.

Het enige verschil met Esmee is dat Marié al een platencontract had voordat ze filmpjes op YouTube postte, namelijk met Hollywood Records.

Met de akoestische uitvoering van “Umbrella” van Rihanna is ze doorgebroken. Dit nummer werd samen met een cover op Linkin’s Park’s “What I’ve Done” en twee zelfgeschreven nummer op iTunes uitgebracht. Intussen heeft de 26-jarige filosofie studente daarmee al 15.000 dollar binnen gehaald. Dit geld heeft ze niet aan zichzelf besteed, maar aan de stichting “Save the Music” geschonken – een organisatie die zich inzet voor het behoud van muzieklessen op Amerikaanse scholen. Een goed hart heeft ze zeker!

Ondertussen is ze een veelgevraagde artiest geworden en dankzij haar tv-optreden bij NBC (een Amerikaanse nieuws- en sportzender) is haar agenda voorlopig nog wel even volgeboekt... Ze heeft nu al drie albums op haar naam staan, waarvan de meest succesvolle 'Breathing Underwater'.

Al zeg ik het zelf: 'Een rising star!'

De akoestische versie van "Umbrella

 

Marie Digby - Avalanche

 

Marie Digby - Say It Again

 

door Danique