Muzikaal toptalent: Karsu Donmez

Lifestyle door Redactie

Houd je van Norah Jones? Dan moet je zeker luisteren naar de muziek Karsu Donmez. Ze is 19 jaar oud en is een aanstormend talent in de muziekwereld. Op zo'n jonge leeftijd heeft ze al twee keer in de Carnegiehall gestaan in New York, volgt ze een jazzopleiding en heeft ze onlangs een platencontract getekend bij Sony Music.

Van kleins af aan speelde Karsu al piano in het restaurant van haar vader waar ze later serveert en optreed voor de gasten. In 2006 studeerde ze aan de universiteit Rode Island waar ze in een koor zat. Ze werd gevraagd om op te treden bij de Amerikaanse Ambassade en ging het daarna al snel. Zelf speelde ze voornamelijk klassieke muziek op de piano maar nadat ze voor het eerst optrad in de Cargeniehall in New York en in aanraking kwam met Jazz maakte ze al gauw een switch. Ze volgt nu dan ook de Jazzopleiding aan het Conservatorium in Amsterdam.

Haar inspiratie krijgt ze van turkse volksliederen waarmee ze is opgegroeid & laat zich drijven door emotie. In april 2009 was ze te zien bij Pauw & Witteman en ook bij De Wereld Draait Door. Nu staat ze op het punt om internationaal bekend te worden. Ook in het programma L'edition Speciale in Frankrijk hadden ze het over haar.

Check hier haar optreden bij Pauw & Witteman.

Heb je zin om uiteten te gaan en houd je van Turks eten? Ga dan naar het restaurant Kilim op de Ceintuurbaan in Amsterdam. Wil je meer weten? Check even de website. Misschien zie je Karsu Domnez daar optreden!

door Shelley