De Brit awards

Lifestyle door Redactie

Afgelopen week vonden de Brit awards weer plaats, de jaarlijkse Britse muziekprijzen. Vooral Lady Gaga viel enorm in de prijzen: ze ging met drie awards naar huis; om precies te zijn de drie waar ze genomineerd voor was. Dat is nog eens winnen! Uiteindelijk won ze de prijs voor International Album, International Breakthrough Act en International Female Solo Artist.

Natuurlijk moest Gaga ook speechen na deze triomf. Ze sprak: "Ik was al enorm blij met twee awards, maar de derde (voor International Album) is me het meest waard. Ik heb zo lang zo hard voor deze plaat gewerkt... dan denk ik aan alle nummers die ik heb geschreven, alle jaren die voorbij zijn gegaan, alle gevechten en ook alle afwijzingen..." Maar, vervolgt ze: "mijn fans waren de eersten die in me geloofden. I love you so much. Ik ben zo vereerd om al deze prijzen te hebben gewonnen. Bedankt!" Lady Gaga speechte niet alleen, ze trad ook op. Het werd een emotioneel optreden, toen ze een akoestisch nummer zong en dit opdroeg aan de overleden modeontwerper Alexander McQueen. Lady Gaga droeg trouwens ook zijn onmogelijke hakken uit zijn laatste collectie in haar clip van Bad Romance.

-

Maar.... Lady Gaga was niet de enige die in de prijzen viel. Boyband JLS, bekend van de Britse X Factor in 2008, won twee awards: die voor British Breakthrough Act en British Single, voor hun hitnummer Beat Again.

Lily Allen nam de prijs voor British Female Solo Artist mee naar huis. "Ik ben zo in shock dat ik heb gewonnen! Ik had verwacht dat ik zou verliezen, daarom heb ik een oranje pruik op die over mijn ogen valt. Die zou de tranen als ik had verloren kunnen verbergen." Ja ja...

Ook mijn persoonlijke Robbie Williams kan weer een award op de schoorsteenmantel zetten: die voor Lifetime Contribution, om precies te zijn. Wat gaaf!

-

Vind jij het terechte winnaars, of had je graag andere artiesten met een beeldje naar huis zien gaan?