Verslag: concert Boyce Avenue

Lifestyle door Redactie

Op 3 maart j.l. heeft Boyce Avenue de spits van hun Europese tour afgebeten in de Melkweg te Amsterdam. De drie broers uit Ecuador verrasten het aanwezige publiek met hun akoestische rock/pop/alternatieve liedjes met hoog entertainmentgehalte in de kleinere, maar knusse Oude Zaal.

Niet alleen met hun covers, maar ook met verscheidene zelf geschreven liedjes hielden ze de enthousiaste aanwezigen in hun greep.

-

In het voorprogramma stond de Britse zanger/songwriter Nick Howard (veel liedjes van hem zijn te horen in series als "the Hills", "LA Ink" en "Jersey Shore" en in verscheidene films), die een half uurtje zijn fijne stem met een "charming smile" op zijn gezicht aan het publiek liet horen.

Onder luid gejuich kwam hierna Boyce Avenue het podium op. Er werd niet alleen gezongen. Grappen werden gemaakt, gesprekken gevoerd, vooral door de bescheiden lead singer Alejandro ("Dit liedje heb ik geschreven voor de liefde van mijn leven, ik heb haar alleen nog niet ontmoet..."). Alejandro werd regelmatig door zijn broers Fabian (gitaar) en Daniel (bass) begeleid met zang en muziek. De gecoverde liedjes van "Wonderwall" en "Apologize" (ook bekend van hun Youtube filmpjes) werden -samen met het publiek- gezongen en ook de zelfgeschreven liedjes en heerlijke nummers "Tonight" en "Change your mind" werden ten gehore gebracht.

-

Anders dan bij de grote -en toch wat minder persoonlijke- spektakels met vuur en harde knallen, draaide dit concert echt om de muziek, de boodschap erachter en om het contact tussen artiest en publiek. Er werd duidelijk een "feel good mood" opgeroepen in de relaxte, maar toch -overeenkomstig de uitstraling van het drietal- pittige sfeer.

 

De groep eindigt hun tour op 26 maart te London en naar verwachting zal hun album deze zomer uitkomen!

door Julie