Alexz Johnson

Lifestyle door Redactie

De 22-jarige Alexz Johnson is nog niet heel erg bekend en vooral niet in Nederland, maar toch draait ze al behoorlijk lang mee in de showbizzwereld en heeft ze wereldwijd een grote en trouwe fanbase.

-

Het begon allemaal toen deze Canadese op haar elfde het volkslied zong en hiermee het National Anthem Contest won. Ze wordt door haar mooie, zachte stem dan ook vaak de ‘West Coast Céline Dion’ van Canada genoemd.

Alexz is vooral bekend als actrice: op haar dertiende kreeg ze de rol van Annie Thelen in de Disneyserie ‘So Weird’ en later speelde ze jarenlang de hoofdrol in de Canadese tienermuziekserie ‘Instant Star’. Een serie die gaat over het leven van de tiener Jude Harrison, die een soort van Idols-achtig programma gewonnen heeft. Ook speelde ze een rol in de film Final Destination 3 en de populaire serie Smallville.

Toch ligt de passie van Alexz in de muziek. Ze heeft al twee keer een contract gehad bij een groot platenlabel en ze heeft ook al twee albums uitgebracht. Hier heeft ze samengewerkt met een paar grote namen, zoals Greg Wells (Mika, Katy Perry, Pink) en Toby Gad (van Fergies ‘Big Girls Don’t Cry’). Maar omdat haar eigen muziek niet helemaal ‘radiovriendelijk’ is, zoals de muziek van Instant Star, kwam ze steeds weer in de problemen met haar platenlabel. Nu gaat ze het zelf proberen en brengt ze independent haar album uit.

Haar eerste single ‘Trip Around The World’ zal spoedig uitkomen op de Canadese radio en haar album ‘Voodoo’ kwam uit op 30 maart.

Een liveperformance van ‘Skin’, een gevoelig nummer van het eerste seizoen van Instant Star, dat werd gezongen nadat Jude erachter kwam dat haar vader vreemd ging.

‘Deeper’, een wat vrolijker nummer van het vierde seizoen van Instant Star. Het gaat over de band tussen Jude en haar zeven jaar oudere manager, die na een hoop problemen in het vierde seizoen eindelijk een relatie krijgen.

‘Chicago’, een van de nummers die Alexz had geschreven voor haar album voor Epic Records. De buitenlandse invloeden zijn goed te merken en er wordt dan ook wel gezegd dat het nummer doet denken aan The Lion King.

Door Yilling