Deense zangeres Aura Dione

Lifestyle door Redactie

De 23-jarige Aura Dione is de dochter van een Franse moeder en een Spaanse vader en momenteel woont ze op oostelijke eilandje Bornholm in Denemarken. Voor veel mensen zal de naam Aura nog onbekend in de oren klinken, maar dat kun je niet van onze Oosterburen zeggen. Daar is ze namelijk al erg populair!

Hier heeft ze namelijk de nummer één positie weten te bemachtigen met haar debuutsingle 'I Will Love You Monday (365)'. Naast Duitsland heeft ze ook op de tweede plek in Oostenrijk en op de zesde plek in Zwitserland gestaan. Dit nummer valt gewoon op; de coupletten vallen een beetje in het niets weg, maar het refrein blijft lekker hangen.

Er bestaat ook een Nederlandse versie van dit nummer, maar die verschilt erg van de Deense versie. In de Deense variant, waarin ze overigens geen Deens spreekt, bestonden de aanstekelijke refreinen niet die wel in de Europese versie verwerkt zijn. Daardoor klinkt de Europese versie eigenlijk (veel) beter.

In 2006 bracht ze in Denemarken haar eerste single uit: 'Something from Nothing'. Dit nummer werd door het grootste radiostation, P3, tot ‘Het onvermijdelijke nummer van week’ verkozen. In 2008 bracht ze haar debuutalbum ‘Columbine’ uit, hier viel niets slechts over te vertellen. Vandaar dat alle grote Deense kranten alleen maar positieve reviews over dit nummer publiceerden.

Aura staat bekend door haar lange zwarte haren, doordringende ogen, haar vrouwelijke figuur en eigenzinnige stijl. Naast zingen, houdt ze ook van reizen en is dan ook al de hele wereld rondgereisd. Vandaar dat ze ook graag met mensen vanuit de hele wereld samenwerkt, inclusief Australië, Engeland, USA en Japan. Naast zingen en reizen heeft ze ook een grote passie voor kunst en fotografie. Dit komt tot uiting in het schrijven van haar eigen songteksten en muziek. Haar albumcovers, video’s en foto’s bedenkt en ontwerpt ze ook helemaal zelf.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag meer over haar weten, neem dan eens een kijkje op haar site, MySpace of word lid van haar Facebook.

Aura Dione - I Will Love You Monday

 

Aura Dione - Something From Nothing

 

door Danique