The Baseballs

Lifestyle door Redactie

Wanneer je The Baseballs hoort, begin je spontaan te swingen en te huppelen. De vele covers als Umbrella en Hot 'N' Cold zijn dan ook echte hits, maar wie zijn The Baseballs nu eigenlijk?

Als je naar The Baseballs luistert en kijkt, zie je veel vergelijkingen met Elvis Presley. Kijk naar het haar kapsel en wanneer ze met zijn drieën zingen, lijkt het sprekend op Elvis. Zie bijvoorbeeld onderstaand foto, lijkt het niet als twee druppels water?

-

-

Van links naar rechts: Sam (volledige naam: Sven Budja), Digger (volledige naam: Rüdiger Brans en Basti (volledige naam: Sebastian Raetzel).

De band is afkomstig uit Berlijn (Duitsland) en maakt van elke hit weer een nieuwe hit door ze te coveren. Zo hebben de drie heren Basti, Digger en Sam liedjes gecovered als Umbrella, Hey There Delilah, Hot 'N' Cold, Bleeding Love, Don't Cha en nog veel meer.

De drie jongens leerden elkaar kennen in Berlijn. Ze begonnen met elkaar te praten, omdat ze alledrie ongeveer dezelfde haarstijl hadden. Ze zongen een aantal liedjes met elkaar en vormden, nadat ze vonden dat ze samen een goede sound hadden, een band met elkaar. Je kunt de muziek omschrijven als pop/rock uit de jaren 40/50. Denk maar gewoon aan Elvis met een modern tintje.

Beluister hieronder het nummer Umbrella. Dit nummer stond in Finland op nummer één.

 

Ga ook even naar de site van The Baseballs om alle liedjes te beluisteren. De cd kun je hier kopen voor € 14.99

door Shelley