Emiliana Torrini

Lifestyle door Redactie

Het nummer ''Jungle Drum'' is onder de meeste meiden ons wel bekend. Het nummer wordt gezongen door Emiliana Torrini, maar wie is zij nu eigenlijk?

Emiliana Torrini is geboren op 16 mei 1977 in Ijsland. De Ijslandse zangeres schrijft haar liedjes zelf en je kunt haar muziek omschrijven als akoestische folk. Ze wordt vaak vergeleken met Kate Bush, Norah Jones en Tori Amos. In 1999 brak ze door met haar album ''Love in the Time of Science''. Ook heeft ze een nummer gezongen voor de film ''Lord of the Rings: The Two Towers'', namelijk ''Gollum's Song''. Emiliana schrijft niet alleen haar eigen nummers, ook schrijft ze nummers voor andere artiesten als Kylie Minogue, waarbij ze het nummer Slow voor haar schreef.

Beluister Gollum's Song hier.

-

Emiliana groeide op in Reykjavik, de hoofdstad van Ijsland. Ze is deels Italiaans en deels Ijslands. Haar vader Davide Torrini komt uit Italië en heeft dan ook een Italiaans restaurant in Reykjavik. Emiliana begon op haar zevende met zingen in een koor, waarna ze vervolgens naar een operaschool ging. Op jonge leeftijd brak ze al door in Ijsland. Emiliana deed mee aan een zangwedstrijd, waar ze het nummer I Will Survive zong en hiermee de wedstrijd op 17-jarige leeftijd won. Daarna ging het snel, op haar 22ste bracht ze haar eerste album uit en sindsdien heeft ze vier albums uitgebracht. Haar laatste album heet Me and Armini en kun je bestellen bij bol.com voor € 18,99.

Beluister hieronder haar nummer ''Jungle Drum''.

 

door Shelley