Leuke & nieuwe artiesten van 2010

Lifestyle door Redactie

Wij zetten de leukste én nieuwste talenten van 2010 op een rijtje. Een aantal artiesten ken je misschien al door hun hits maar sommige artiesten zullen nog onbekend voor je zijn. Ik stel de biggest breakouts aan jullie voor!

Niet veel 16-jarigen kunnen zeggen dat ze het afgelopen jaar hebben opgetreden voor president Obama, nummers hebben opgenomen met Ludacris en een kus hebben gekregen van Rihanna! Maar de Canadese Justin Bieber kan dat wel, al is hij nog steeds onder de indruk van zijn succes. Het succes begon toen Justin filmpjes van zijn deelname aan een lokale zangwedstrijd op YouTube zetten. De filmpjes waren bedoeld voor zijn vrienden en familie die niet bij zijn optredens konden zijn. Een medewerker van Ushers platenlabel, Island Def Jam liet, hem overvliegen naar Atlanta om te zien wat Usher van hem vond. Sinds oktober 2008 heeft Justin een platencontract bij Island Records.Justin heeft al verschillende hits waaronder One Time en Baby.

Waarschijnlijk kennen jullie Ke$ha, echte naam Kesha Sebert, van haar hit Tik Tok. Deze Amerikaanse popzangeres is geboren in Los Angeles. Ke$ha kwam al vanaf jongs af aan in de opnamestudio’s omdat haar moeder ook een singer-songwriter was.In 2008 had ze een kort optreden in de videoclip van Katy Perry’s I Kissed a Girl. Begin 2009, toen Ke$ha bezig was met het opnemen van haar debuutalbum, werd ze door rapper Flo Rida gevraagd om het refrein voor zijn nummer Right Round in te zingen. Het nummer bereikte de eerste positie in de Amerikaanse BillBoard Hot 100. Ook leuk om te weten: Ke$ha en haar familie waren in 2005 te zien in The Simple Life.

Neon Indian is een band uit Texas. De muziek wordt geschreven door Alan Palomo die ook de leadzanger van de band is. De band kwam in de spotlights te staan toen Palomo verschillende songs online zetten. De nummers werden goed beoordeeld door verschillende muziek blogs en websites. In oktober 2009 werd het debuut album Psychi Chasms gelanceerd. Het album werd aangeprezen door de muziekwebsite Pitchfork Media als ‘Best New Music’. Hits van de band zijn onder andere Deadbeat Summer, 6669 en Sleep Paralysist.

Elisabeth McChesney, beter bekend als Lissy Trullie is een Amerikaanse singer-songwriter en voormalig model. Lisse werd geboren in Washington en verhuisde op 16-jarige leeftijd naar New York. Daar studeerde Lissey grafische vormgeving maar al snel werd ze aangetrokken tot de rock scene. In 2009 lanceerde zij haar debuut album Self- Taught Learner. Daarnaast treedt ze ook op met haar band die dezelfde naam heeft: Lissy Trullie.
De band Lissy Trullie is een rockband en bestaat uit vier leden. Lissy is de leadzangeres. In de zomer van 2009 tourde de band door Europa. De tour werd alleen wel ingekort omdat de bassist van de band werd opgenomen in het ziekenhuis vanwege een besmetting van varkensvlees. Verschillende hits zijn Boy Boy, Ready for the Floor en Self Taught Learner.

Janelle Monáe is een Amerikaanse soul- en alternatieve zangers, songwriter, dansers en artiest! En daarnaast beschikt ze ook nog eens over een hele leuke kledingstijl waar wij al eens eerder over hebben geschreven. Janelle is geboren in Kansas City maar verhuisde naar New York om te studeren aan de American Musical and Dramatic Academy. Ze was van plan om een carrière te beginnen als musicalster maar veranderde van gedachten en Janelle ging voor de muziek.
Janelle heeft al verschillende grote dingen gedaan, zo was ze de openingact van de band No Doubt van hun zomertour in 2009. En haar single, Open Happiness werd gezongen in de American Idol finale van 2009. In 2010 lanceerde Janelle haar debuut album The ArchAndroid.

Wat vinden jullie van deze talenten?

Bron: TeenVogue

door Quirine