Zanger David Choi

Lifestyle door Redactie

Kennen jullie zanger/songwriter/producer David Choi al? David is een Koreaans, Amerikaanse zanger en YouTube video producer. Hij staat om zijn mix van eigen geschreven liedjes en covers van pop hits bekend. Zijn muziek is vooral op NBC, VH1, MTV, E!, Travel Channel, PBS, Food Network te horen. De laatste tijd komt zijn muziek ook steeds vaker in reclames voorbij.

Naast muziek maken heeft Choi ook als songwriter en producer bij Warner/Chappell Music gewerkt. En hij heeft ook voor verschillende online campagnes gewerkt, zoals Starbust snoep en JC Penney kleding.

In 2004 werd Choi voor de David Bowie’s Mashup wedstrijd als winnaar verkozen. Daarop volgde dat hij voor de USA Weekend Magazine’s John Lennon Songwriting wedstrijd weer als winnaar werd bekroond. Vandaar dat hij ook in de USA Weekend Magazine verscheen, samen met Usher.

In oktober 2008 publiceerde David het album Only You. Dit werd een wereldwijd succes! Daarop volgde in mei 2010 de lancering van zijn tweede album By My Side. In 2010 is Choi op de 11e plaats de meest geplaatste muzikant op YouTube en heeft hij een sterk stijgende populariteit. Zijn humoristische clip A Love Song is zijn best bekeken clip op YouTube.

Op 12 november tot 19 november 2009 vond zijn eerste tour plaats. Hij zong live in de West Coast van de Verenigde Staten: San Diego, Los Angeles, San Francisco, Portland en Seattle. Evenals in Vancouver en Canada. In 2010 begon Choi aan zijn tweede tour in de East Coast: Washington DC, New York, Boston, Toronto en Chicago.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op Davidchoimusic.com of op zijn MySpace. Bekijk hieronder een aantal clips en oordeel zelf wat je van David’s sound vindt…

David Choi - That Girl

David Choi - Won't Even Start

David Choi - Love

 

door Danique