Zweedse zangeres Amanda Jenssen

Lifestyle door Redactie

Girlscene introduceert: Amanda Jenssen! Deze dame is een 21-jarige Zweedse zangeres die goed op weg is met haar muzikale carrière. Deze zomer komt haar tweede album Happyland in Nederland uit.

De carrière van Amanda begint in twee bandjes, het coverbandje Amanda and the Papas (een jazzcoverband) en Oh Hollie Neverdays. Met het laatst genoemde bandje wint ze de bandcontest Musik Direkt in Zweden. Ook deed Amanda in 2007 mee aan het programma Idols, waar ze in de finale op de tweede plaats eindigde.

In 2008 heeft Amanda een platendeal gescoord en ze komt met haar eerste single Amarule Tree uit. Haar debuut album heet Killing My Darlings en was één van de best verkochte albums in Zweden dat jaar. En nu komt dus haar tweede album Happyland in Nederland uit! Onder andere haar eerste single Amarule Tree en een paar andere tracks van haar eerste album zijn hieraan toegevoegd.

Haar grootste inspiratiebron van Amanda is de muziek uit de jaren ’30 en ’40. En ze heeft ook een erg leuke kledingstijl die goed bij haar muziek past!

Nieuwsgierig geworden? Beluister hier de single Happyland:

 

Wat vind jij van deze upcoming zangeres?

door Quirine