Greyson Michael Chance

Lifestyle door Redactie

Heb je al kennisgemaakt met de zangtalenten van het nieuwe YouTube wonder Greyson Michael Chance? De pas 13-jarige scholier/zanger/tekstschrijver/pianist uit Edmond, Oklahoma is door een filmpje op YouTube erg beroemd geworden. Met zijn schattige uiterlijk en geweldige stem steelt hij al menig vrouwenhart!

Het gecoverde nummer ‘Paparazzi’ van zijn grote idool Lady Gaga maakt hem met de dag beroemder. Het filmpje is nu al door miljoenen bezoekers bekeken en dat worden er met de dag meer. Echt grappig als je je bedenkt dat het met een simpele talentenjacht op een schoolfeest is begonnen en dat hij nu steeds bekender wordt! Hij verschijnt ook steeds vaker in de media, zo had hij een optreden in de talkshow van Ellen DeGeneres. En niet één keer, maar liefst twee keer!

Ondanks dat hij pas drie jaar pianoles heeft gehad, bespeelt hij de piano als geen ander. En wat het plaatje nog mooier maakt: hij heeft geen zangles gevolgd. Door elke dag te zingen en naar clips te luisteren heeft hij zijn eigen vocal ontwikkeld. Zo’n krachtige stem uit zo’n klein mannetje, echt geweldig! Platenmaatschappij Interscope Records was ook meteen enthousiast en hebben hem een contract aangeboden. Deze heeft hij inmiddels getekend.

Naast het gecoverde nummer van Lady Gaga, schrijft hij ook zijn eigen teksten. Zoals de nummers Stars en Broken Hearts, die hij ook op YouTube heeft geplaatst. Stars  gaat over een vrouw met kanker die naar de sterren gaat. Niet lang daarna volgt haar man ook zijn weg richting de sterren. Broken Hearts gaat over twee bijzondere meiden. Zijn gevoelens komen in de geschreven teksten terug, maar ook de dingen die hij meemaakt.

Ben je benieuwd naar wat hij allemaal meemaakt? Neem dan eens een kijkje op zijn site of volg hem op Twitter.

Gecoverde versie van Lady Gaga - Paparazzi

 

Greyson Michael Chance - Broken Hearts

 

Greyson Michael Chance - Stars

door Danique