Lifestyle

Zangeres Yasmin

Het nieuwe talent Yasmin Sophie van der Velden is in 1991 geboren in Maasluis. Op haar derde liep ze al met een gitaar rond. Geïnspireerd door de muziek die haar zus draait en de beelden die zij op televisie ziet, lijkt het spelen van gitaar een pure passie voor haar. Al vroeg blijkt dat Yasmin en haar gitaar onafscheidelijk zijn.

In 2005 startte ze met enkele vrienden de rockband Add-on. Hier begon ze als gitarist, en toen de zangeres de band verliet nam Van der Velden met succes de microfoon over. Niet veel later bereikte Add-on de finale van het internationale Emergenza festival. Maar ondanks het succes, koos Yasmin er toch voor om als solist verder te gaan. Dit duurde niet lang en er werd een nieuwe band gevormd bestaande uit haar, Erwin Gabeler (gitaar), Michael Baumgarten (bas) en Roel van der Sluis (drums).

Samen met de band heeft ze al op veel plaatsen opgetreden, zoals de Exit in Rotterdam, P60 in Amstelveen, 013 in Tilburg en de Melkweg in Amsterdam. Telkens weer krijgt ze de hele zaal plat. Dit succes werd in 2009 bekroond met een platencontract bij 8ball Music.

“Ik wil Nederland wakker schudden met mijn muziek. Er is te weinig rockmuziek”.

Voor het grootste deel schrijft Yasmin haar eigen nummers, en wanneer ze niet schrijft is ze altijd bij het schrijfproces betrokken. “Muziek is een manier van uiten voor me. Enkel als ik mijn eigen stempel kan drukken op mijn muziek, kan ik de emotie overdragen naar het publiek”.

Ze werkt samen met Holger Schwedt, een samenwerking die is voortgekomen uit het samen schrijven van een radionummer. Haar eerste single ‘Why don’t you go’ is hieruit voortgekomen, dit nummer is al op YouTube te zien en te beluisteren.

De muziek van Yasmin is voorzien van een stevige rocksound. De composities zijn erg melodisch, toegankelijk en veelzijdig. Komende zomer staan er behoorlijk wat festivaloptredens gepland. Op het podium is zij geheel in haar element en weet zij met haar stoere houding het hele publiek mee te krijgen.

Yasmin Sophie van der Velden was laatst ook te gast bij De Wereld Draait Door. Bekijk hier de aflevering.

Yasmin Sophie van der Velden - Why don’t you go

 

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op haar website of MySpace.

door Danique

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved