Country artiesten zijn weer hip!

Lifestyle door Redactie

Je zult nu vast denken: “Country artiesten?!” Dan lees je het goed, country is weer helemaal terug en hip. De nieuwe countrysound is anders dat je misschien wel gewend bent, dus niet zo saai en vreemd.

Bij deze sound horen natuurlijk ook artiesten, vandaar dat we een aantal bekende en onbekende country artiesten van dit moment op een rijtje hebben gezet…

Jennifer Nettles heeft al drie platina albums op haar naam staan. Ze heeft zelfs in 2006 samen met Bon Jovi opgetreden, met het nummer: "Who Says You Can't Go Home?"

LeAnn Rimes draait al twintig jaar mee in de muziekbranche en ze is goed op weg naar de dertig jaar. Misschien hebben jullie niet zo veel meer van haar gehoord, maar in de countrywereld staat ze nog steeds aan top!  

Julianne Hough staat nog steeds bekend om haar act in Dancing with the Stars. Maar haar danskwaliteiten heeft ze al een tijdje achter zich gelaten en is verder gegaan met zingen. In 2009 werd ze door de Academy of Country Music Top New Female Vocalist genoemd.

Taylor Swift is binnen no-time uitgegroeid tot een hoogwaardige zangeres. Ze wordt overladen door awards, positieve berichtgevingen en heeft al veel fans gewonnen door haar sound.

American Idol Kellie Pickler (winnares van 2006) eindigde als zesde in het talentenprogramma. De nummers "Don't You Know You're Beautiful" en "Thing That Never Cross a Man's Mind" zijn goed aangeslagen.

Faith Hill zingt vooral een mix tussen pop en country. Faith en haar man Tim McGraw staan al jaren aan top van de country muziek.

Mirande Lambert is derde geëindigd van de Nashville Star in 2003. Ze heeft al een aantal hits op haar naam staan, twee gouden albums, een platina en ze schrijft grotendeels haar eigen teksten.

Hillary Scott is echt een doorbijtertje. Ze heeft namelijk al twee keer aan de talentenjacht American Idol meegedaan, maar steeds was ze toch niet goed genoeg. Tot ze samen met Charles Kelley en Dave Haywood ging samenwerken. Dit was een goede stap in haar carrière geweest, aangezien ze nu erg populair is.

Carrie Underwood staat bekend als de blonde countrybabe, en net zoals velen hierboven heeft ze eerst aan de talentenjacht American Idol meegedaan. In 2005 won ze en daarop volgde drie nummer-één albums!

Whitney Duncan heeft groot succes gehad met de nummers: "Right Road Now" en "Skinny Dippin". Helaas heeft ze haar echte, grote doorbraak nog niet gehad.

Tony Award winnares Laura Bell Bundy komt eigenlijk net pas kijken in de countrywereld. Haar album "Achin' and Shakin'" komt op de vijfde plaats in de hitlijsten binnen.

Michelle Branch is even van het doek verdwenen, maar sinds kort is ze weer terug. Eind 2010 komt haar nieuwe album uit.

Van Shania Twain hebben we weer even een tijdje niets meer gehoord. Maar als ze optreedt weet ze telkens weer de juiste sfeer erin te brengen. Ze staat nog steeds op de eerste plaats als best verkochte, vrouwelijk country artiest.

door Danique