KT Tunstall – Push That Knot Away

Lifestyle door Redactie

Zijn jullie bekend met de sound van de Schotse Kate Tunstall? Kate heeft echt een geweldige rockstem waarmee ze menig publiek loskrijgt. En dat is zeker niet voor niets! De muziek dat ze maakt is heel gevarieerd: van echte rocknummers, tot rustige en romantische nummers of juist hele vrolijke nummers waar je spontaan van gaat dansen.

Kate werd in Edinburgh geboren en is dochter van een half Chinese moeder en Ierse vader. Maar nog geen achttien dagen later werd ze geadopteerd door andere ouders, waarmee ze samen met nog een jongere en een oudere broer in St. Andrews opgroeide. Ze studeerde aan de Kent school in Conneticut en de Royal Holloway University in Londen. Toen had ze al een passie voor muziek en gitaarspelen, maar ze wilde serieus genomen worden. Vandaar dat ze de artiestennaam “Katie” heeft verzonnen, waarvan “KT” is afgeleid. PJ Harvey is de vrouw die haar inspireerde haar naam te verkorten naar twee letters.

Eenmaal een artiestennaam kon ze zich serieus op haar muziekcarrière storten, ze zat in diverse bandjes en begon met het schrijven liedjes. In 2003 heeft ze meegewerkt aan het album Laughter Through Tears van Oi Va Voi. En in datzelfde jaar kreeg Kate ook een relatie met de drummer van de band, Luke Bullen. In 2007 werd ze ten huwelijk gevraagd en op 6 september 2008 trouwden ze op het eiland Skye bij Schotland.

Met het nummer Black Horse & The Cherry Tree brak ze in 2005 door, waardoor ze met de dag populairder werd en de nummers als paddenstoelen uit de grond schoten. 24 september verschijnt haar derde album Tiger Suit en hier zal ook het nieuwe rocknummer Push That Knot Away op staan. Dit is echt een heerlijk bevrijdend, rocknummer, luister hieronder zelf naar  Push That Knot Away en oordeel wat je ervan vindt?

KT Tunstall - Push That Knot Away

 

door Danique