Lifestyle

De Britse meidengroep The Saturdays

Kennen jullie de Britse meidengroep The Saturdays? Een stoere groep pin-up meiden, genaamd: Una Healy, Mollie King, Frankie Sandford, Vanessa White en Rochelle Wiseman, die begin 2008 is ontstaan door Fascination Records.

In datzelfde jaar werkten ze hard aan het eerste debuutalbum Chasing Lights om een verpletterende eerste indruk te maken. Om daar nog een schepje bovenop te doen, gingen de dames als support-act mee met de Tangled Up Tour van Girls Aloud.

Al snel schoten de singles als paddenstoelen uit de grond. De eerste single If This Is Love bereikte de achtste plaats in de UK Singles Chart, daarop volgde in oktober de tweede single Up die op de vijfde plek in Engeland binnenkwam. Na het stijgende succes werd half oktober het eerste album Chasing Lights uitgebracht, deze haalde in de eerste week net die de top 10.

De derde single Issues was in tegenstelling tot de andere twee singles heel rustig. Afwisseling is goed zou je denken, maar de fans zagen dit toch anders en vonden het maar niets. Vandaar dat het nummer speciaal voor de release een ware facelift heeft ondergaan en dus wel bij het publiek in de smaak viel. Uiteindelijk haalde dit nummer de vierde plaats in de UK Singles Chart. Door het succes van dit nummer, schoot het album Chasing Lights terug de charts in en bereikte alsnog de Top 10.

Met de coverversie van het bekende Depeche Mode nummer: Just Can’t get Enough kon het succes van de band niet op. Vandaar dat ze in de zomermaanden heel Engeland met The Work Tour hebben afgereisd, met de nadruk op de single Work. Al snel verscheen de leadsingle verscheen Forever Is Over van het tweede album Wordshaker. Het succes van Wordshaker viel in tegenstelling tot het eerste album nogal tegen. Het nieuwe (mini)album wordt in augustus verwacht, ik ben benieuwd of deze beter is!

Wat vind jij van de meidengroep?

The Saturdays - Ego

The Saturdays - Forever Is Over

The Saturdays - Just Can't Get Enough

door Danique

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved