Bruno Mars

Lifestyle door Redactie

Voor iedereen die vaak naar de radio luistert, komt de naam Bruno Mars vast bekend voor. Samen met B.o.B scoorde hij de nummer 1 hit 'Nothin' on you' die 18 weken op de eerste plek stond in de top 40. Kort daarna staat hij samen met Travis McCoy's weer in de top 40 met de zomerhit ‘Billionaire'. Bruno Mars is op de goede weg om een ster te worden, en dat mag ook wel… want zijn stem is waanzinnig!

Eigenlijk heet Bruno ‘Peter Hernandez’. Hij is een Amerikaanse zanger, songwriter en muziekproducer. 

bruno

Peter Hernandez is geboren en opgeroeid in Hawaii met zijn ouders Pete and Bernadette "Bernie" San Pedro Hernandez, afkomstig uit de Filipijnen en Guatamala. Peter was een van de zes kinderen en was opgegroeid in een groot gezin. Hij kwam uit een muzikale familie, waar reggae, rock, hip hop en R&B gedraaid werd. Al op jonge leeftijd werd hij al geïnspireerd door de liedjes van Michael Jackson en Elvis Presley. In 1990 werd hij in MidWeek magazine genoemd als de 'Little Elvis'. In 2003 studeerde hij op 18-jarige leeftijd af op de President Theodore Roosevelt High School. Kort daarna verhuisde hij naar L.A. om een muzikale carrière te kunnen opbouwen. 

Bruno Mars is vooral bekend geworden door de liedjes Nothin' on you en Billionaire waarmee hij nu in de top 40 staat. Samen met de Smeezingtons (Bruno Mars, Phil Lawrence, en Ari Levine) schreef hij ook de internationale hit Right Round voor Flo Rida . 

Voordat hij een succesvolle solo artiest werd, schreef hij ook liedjes voor andere artiesten als Alexandra Burke, Travie McCoy, Adam Levine, Brandy en Sean Kingston.

Eigenlijk wilde Bruno meteen een solo artiest worden, maar hij besloot eerst een producer te worden. Gelukkig bleef Bruno Mars zingen, en stuurde zo nu en dan demo's in. Hij zegt: “Ik zong Nothin' On You en gaf het aan A&R at Atlantic. They loved it. En de rest.. corny as it sounds, is geschiedenis.”

Wat kunnen we nog meer verwachten van deze 24-jarige zanger? Bruno: “Ik weet dat veel artiesten het zelfde zeggen, maar ik kan mezelf moeilijk in een hokje plaatsen. Ik schrijf gewoon liedjes waar ik sterk in geloof, ik heb geen truckjes. Als je Nothin' On You en Billionaire leuk vind en er in gelooft,  that’s what you’re going to get.”

Naast Billionaire en Nothin' On You heeft hij meer liedjes. Count on me en Talking to the Moon zijn mijn favorieten, maar ook al zijn andere liedjes zijn zeker de moeite waard om ze een keer te beluisteren.

Met dank aan Suria