Gala? What to wear!

Fashion door Redactie

Het is weer bijna zover: de examens van de middelbare school. Veel scholen hebben voor of na de examens een gala. Een feest waar je in stijl naar toe gaat, in een mooie limousine of juist iets alternatiefs. Alle meiden kleden zich op haar mooist aan, sommigen gaan naar de kapper en laten hun make-up doen. Anderen doen het helemaal zelf! Het is een hoop geregel zo’n gala, dus daarom geven we jou een paar tips, zodat jij niks vergeet.

- Bedenk van tevoren wat voor jurk je wilt hebben, zodat je gericht kan zoeken. Bedenk hierbij op welk deel van jij je lichaam het trotst bent. Leg hier dan de accenten op!

tips voor gala

- Ga samen met je moeder of vriendin op stap, zodat jullie samen kunnen beslissen welke jurk het leukste is. Je kunt ook zoeken bij online winkels, zoals Asos en Topshop, begin hier wel vroegtijdig mee en let op de levertijd.

- Als je al schoenen hebt gekocht, neem die dan mee, zodat je ze erbij kunt passen.

tips voor gala

- Bedenk van te voren of jij een panty wilt dragen, en zo ja, een huidskleurige of een donkere. Zorg dat je er van die soort minstens twee hebt, voor het geval hij tijdens het aankleden kapot gaat.

- Zorg dat je accessoires bij elkaar passen, dus geen goud en zilver bij elkaar.

tips voor gala

- Het feest duurt waarschijnlijk de hele avond, daar moet je rekening mee houden tijdens je zoektocht naar schoenen. Als je perse hoge pumps aan wilt, kan je ook een paar flatjes meenemen voor als je echt niet meer kunt lopen.

- Als je een tasje mee wilt nemen, is een clutch heel leuk. Deze moet je wel de hele avond vasthouden, dus je kunt ook proberen zo min mogelijk mee te nemen en je tasje dus thuis te laten.

tips voor gala

- Als je zelf geen ster bent met make-up en voor je gala eens wat anders wilt, kan je iemand in je omgeving vragen om jou op te maken. Een vriendin of een tante, iemand waarvan jij vindt dat zij er altijd mooi opgemaakt uitziet. Je kan natuurlijk ook naar een schoonheidsspecialiste gaan, de Bijenkorf, Douglas en Ici Paris XL, maar dit kost uiteraard wel geld.

- Denk na over wat voor kapsel je wilt. Wil je het stijl of gekruld, los of opgestoken. Je kunt het zelf doen, of laten doen door een bekende. Sommige meiden gaan ervoor naar de kapper, dat kan natuurlijk ook.

tips voor gala

- Als je een tasje meeneemt, is het handig om een paar producten mee te nemen zoals lipgloss, wattenstaafjes voor uitgelopen mascara en eyeliner. Kortom: spulletjes om je make-up even snel bij te werken.

- Denk van te voren goed na over het weer. Is het bijvoorbeeld nodig om een jasje of omslagdoek te dragen? Soms is jouw jas van dit moment niet zo geschikt over een galajurk, denk daar over na. Misschien kun je van iemand een mooi jasje lenen, je kunt er natuurlijk ook een huren of kopen.

tips voor gala

- Bij veel scholen is je entree belangrijk. Iedereen gaat met apart vervoersmiddel. De een gaat in een limousine, de ander komt op een bierfiets. Met een spetterende binnenkomst maak je gelijk een verpletterende indruk. Vraag in je omgeving of er iemand is met een mooie auto of bedenk zelf iets waarmee je de show steelt.

tips voor gala

- Van te voren is het leuk om je lichaam helemaal klaar te maken, scheer je benen en je oksels, en smeer je lijf in met bodylotion (eventueel met shimmers). Zo voel je je helemaal verzorgd en ready for the big night!

tips voor gala

- Het belangrijkste is natuurlijk dat jij kiest voor een outfit waarin jij je mooi voelt en dat je geniet van de avond!

Heb jij een gala binnenkort?

Door Annick
(Tip ingestuurd door
Ann-Sophie)