Elske DeWall

Lifestyle door Redactie

Nederland is weer een groot muziektalent rijker. Tot voor kort nog het best bewaarde geheim van Friesland, maar nu een upcoming star met haar album Balloon Over Paris. Dames en heren, mag ik een groot applaus voor Elske DeWall!

Elske DeWall (origineel: Elske de Walle) is op 11 november 1985 geboren in Veenwouden. Op jonge leeftijd was de zangeres al bezig met muziek maken. Op haar zevende begon ze met pianoles, op haar negende de saxofoon erbij en uiteindelijk eindigde ze met de gitaar. Toen ze ook nog eens ontdekte dat ze kon zingen is ze aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden zang gaan studeren.

Samen met haar zus trad ze op met de band Feel, trad ze op op het Fries Popgala en werkte ze samen met Syb van der Ploeg om als special guest op te treden tijdens zijn theatershow. Tussen neus en lippen door heeft ze ook nog een platendeal gesloten met Universal Music wat resulteerde in haar debuutalbum Balloon Over Paris. De nummers op dit album zijn een combinatie van roots, gospel, folk en moderne country en zijn voor een groot gedeelte door Elske zelf geschreven.

Kortom: een multitalent dus. Wij van Girlscene zijn al helemaal fan van haar album en vinden het daarom hoog tijd om jullie ook met Elske kennis te laten maken. Beluister hieronder het nummer A Day Like This.

Op de website van Elske DeWall kun je nog meer muziekfragmenten horen van haar album Balloon Over Paris. Balloon Over Paris is onder andere hier te koop.

-

Wat vind jij van Elske DeWall?

Door Gabriella