Happy B-day Beyoncé!

Lifestyle door Redactie

Al jaren draait ze mee in de muziek- en showbusiness, maar vandaag wordt ze pas 29 jaar oud: Beyoncé. De zangeres/songwriter/actrice/modeontwerpster is nu al een icoon. Van zingen in de kerk tot winnares van zestien Grammy Awards: het levensverhaal van een creatieve duizendpoot.

Beyoncé Giselle Knowles word op 4 september 1981 geboren in Houston, Texas. Ze begint met optreden op 7-jarige leeftijd en al gauw blijkt dat ze een natuurtalent is. Samen met nichtje Kelly Rowland en vriendinnen LaTavia Roberson en Letoya Luckett begint ze een meidengroep, die later onder leiding van Beyoncé’s vader uit zou groeien tot Destiny’s Child. De groep scoort wereldwijd enorme hits als No No No en Survivor, en was een van de best verkopende vrouwelijke groepen aller tijden.

beyonce

Als de groep in 2002 een pauze neemt, scoort Beyoncé een rol in de Austin Powers-film Goldmember. Als Foxxy Cleopatra laat ze zien dat acteren ook al tot haar talenten behoort. In 2003 brengt Beyoncé haar eerste solo-album uit, Dangerously in love. Ze scoortnummer 1-hits met nummers als Crazy in love en Baby boy, waardoor het album een van de meest verkochte platen van het jaar werd.

In 2005 gaat Destiny’s Child definitief uit elkaar. Beyoncé gaat aan de slag voor haar tweede album, maar stelt dit uit als ze een hoofdrol weet te bemachtigen in de film Dreamgirls, een film gebaseerd op het verhaal van Motown-groep The Supremes. Ook op de soundtrack is Beyoncé meerdere malen te horen, vooral het nummer Listen wordt een grote hit.

beyonce

Op haar 25ste verjaardag komt het tweede album dan toch eindelijk uit, en B-Day wordt weer een doorslaand succes met veel hits zoals Dèja Vu en Irreplacible. Ondertussen heeft ze ook nog tijd voor een vriendje, rapper Jay-Z, en zet ze met haar moeder een kledinglijn op genaamd House of Dereon.

beyonce

In 2008 komt Beyoncé met een album dat vernoemt is naar haar alter ego: I am…Sasha Fierce. Grootste hit van het album is Single ladies (put a ring on it) en de clip met bijbehorend dansje wordt door hele volksstammen nagedaan op YouTube (met als bekendste na-aper Justin Timberlake!).

Op 4 april 2008 stapt ze in het grootste geheim in het huwelijksbootje met Jay-Z. Tijdens de Grammy Awards in januari 2010 ontvangt ze 6 Grammy’s, een record aantal Grammy’s dat ooit gewonnen is op 1 avond.

beyonce

Onlangs heeft Beyoncé haar eerste parfum gelanceerd, Beyoncé Heat. Ondertussen werkt ze aan een nieuw album, maar er wordt ook gefluisterd dat ze graag aan een gezin wil beginnen. Wat ze ook doet, het zal ongetwijfeld weer een succes worden. Happy B-Day Beyoncé!

Door Rosanneke