Secondhand Serenade

Lifestyle door Redactie

Als je je band 'tweedehands serenade' noemt, vraag je om vreemde reacties! Zanger John Joseph Vesely heeft het vast vaak moeten uitleggen... Maar wij zijn wel erg fan van hun muziek.

Qua muziek lijkt de stijl van Secondhand Serenade een beetje op the Script en the Fray. Niet heel gek, want Aaron Johnson van The Fray heeft meegewerkt aan het laatste album. Gelukkig onderscheidt deze band zich in ieder geval met de naam..!

secondhand serenade

Het begon allemaal met een zanger: John Joseph Vesely. Eerder speelde hij basgitaar in een aantal bandjes, tot zijn vrouw hem om een serenade vroeg. Maar een serenade breng je natuurlijk niet met een basgitaar. Dus ging Vesely akoestisch gitaar spelen. Van het één kwam het ander en zo werd hij al snel singer-songwriter. Over de naam hoefde hij niet lang na te denken. Omdat hij zijn liedjes als eerst als een serenade aan zijn vrouw heeft gezongen, zijn ze voor de fans eigenlijk tweedehands. Vandaar de naam 'Secondhand Serenade'! Best wel schattig toch?

De band heeft onlangs een tweede album uitgebracht: ‘Hear me now’. De eerste single van dit album heet ‘Something more’.

 

Eerder brachten ze al het nummer ´your call´ uit.

 

Wat vind jij van Secondhand Serenade? Kende je ze al?

Door Marit