Nederlandse band: Kensington

Lifestyle door Redactie

Kensington is een Nederlandse band die nog niet zo lang in de picture staat. Halverwege dit jaar brachten ze hun eerste album uit, Borders on Bladehammer.

Ook al is het album dit jaar uitgebracht, voor de band begon alles al veel langer geleden. Al een paar jaar eerder, kwamen ze samen en speelden ze allerlei kleine zalen plat. Kensington zei daar toen zelf over: “Het is nu een kwestie van veel schrijven en heel veel harten winnen”. In 2008 brachten ze hun eerste single uit. Deze single heet ´Youth´. Door dit nummer ging het ineens heel snel. Ze kregen een platendeal en speelden in het voorprogramma van Razorlight voor uitverkochte zalen.

Kensington band

De band bestaat uit vier Utrechtse jongens. Casper Sterreveld zingt en speelt gitaar, voor Eloi Youssef is dezelfde rol weggelegd, Niles Vandenberg drumt en Jan Haker is de bassist.

De stijl van Kensington is een beetje een mix tussen rock en Britse pop. Dat Britse is ook heel erg terug te zien in de outfits van de mannen. Strakke jeans en kekke schoenen, en uiteraard het typische Britse rommelkapsel!

Kensington band

Het nummer ‘Youth’.

 

Een oud interview met Kensington:

 

Wat vind jij van Kensington? Kende je ze al?

Door Marit