Lifestyle

Filippijnse zangeres Charice

YouTube sterren: Nederland heeft Esmee Denters, in Amerika bezorgt Justin voor Bieber-fever en in de Filippijnen is er Charice. Maak kennis met het meisje met de gouden keel.

Het kan zijn dat je de Filippijnse zangeres Charice Pempengco al vaker hebt gezien, op televisie of op YouTube. Ze trad namelijk op met een groot ‘Whitney Houston’ stembereik in de Oprah Winfrey show. Daar deed ze haar verhaal, nam ze Oprah’s cameracrew mee naar haar thuisland en vertelde ze over haar jeugd.

Sindsdien zit haar carrière in een stroomversnelling en verovert ze nu na de Canada en Japan, de Verenigde Staten en hopelijk binnenkort ook Europa!

charice

Charice werd op 10 mei 1992 geboren in Laguna (Filippijnen) als Charmaine Clarice Relucio Pempengco. Ze is opgegroeid door haar alleenstaande moeder. Haar vader was gewelddadig en dat was geen veilige situatie. Al met al dus geen gemakkelijke jeugd voor Charice en haar zusje. Uiteindelijk weten ze weg te komen van haar vader. Omdat er geen inkomsten waren besloot de 4-jaar oude Charice mee te doen met talentwedstrijden. Wanneer zij won, ontving zij en haar moeder een geldbedrag van enkele euro’s.

In 2005 werd zij ontdekt tijdens de audities van de tv-show Little Big Star, een Filippijnse versie van Idols. Charice schopte het tot de derde plaats in de finale. Na Little Big Star verdween ze even uit de spotlight. Twee jaar later, in 2007, werd Charice opgemerkt toen een fan een van haar live optredens postte op YouTube. Ze kreeg miljoenen hits en a star was born.

Niemand minder dan muzieklegende David Foster wilde met de jonge Charice werken en nam haar onder zijn hoede. Na optredens bij Oprah Winfrey en Ellen DeGeneres zat haar carriere in de lift en zingt ze covers van haar idolen Whitney Houston en Celine Dion. Ze heeft zelfs mogen optreden met Celine Dion, maar ook met Andrea Bocelli en Josh Groban.

 

Haar debuutalbum Charice valt dan ook in het rijtje Whitney Houston, Celine Dion en Mariah Carey. Met een dijk van een ster, haalt ze de hoogste noten altijd even zuiver en bezorgt ze het publiek kippenvel.

Het album verscheen eind september en is geproduceerd door, hoe kan het ook anders, David Foster. Inmiddels hebben David en Charice zo een sterke band ontwikkeld, dat Charice David heeft gevraagd haar peetvader te worden.

Ps. Charice heeft een rolletje te pakken in het tweede seizoen van Glee, die net is uitgezonden in Amerika. Voor diegene die het alvast willen zien…

 

Wat vind jij van de Filippijnse Charice?

Door Marjolein

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved