I Blame Coco

Lifestyle door Redactie

Eliot ‘Coco’ Paulina Sumner is het middelpunt van de band I Blame Coco, en dochter van Sting (The Police). De Britse Coco is pas 20 jaar oud, maar al druk bezig de nieuwe popsensatie te worden.

I Blame Coco

I Blame Coco

Coco werd op 30 juli 1990 in Pisa, Italië geboren. Door haar muzikale vader begon Coco al vroeg met het maken van muziek; ze schreef haar eerste liedjes op haar vijftiende. Coco bracht vervolgens een paar singles uit, maar die flopten allemaal.

I Blame Coco

I Blame Coco

I Blame Coco

Twee jaar later, op haar zeventiende, tekende Coco haar eerste platendeal bij Island Records. Zes maanden lang was Coco in Zweden bezig liedjes voor haar debuutalbum The Constant te schrijven en op te nemen. Haar debuutsingle, Ceasar, die ze samen met de Zweedse zangeres Robyn opnam, kwam in februari vorig jaar uit. Vier maanden later kwam haar tweede single uit: Self Machine, gevolgd door Quicker.

Ceasar

 

Selfmachine

 

Quicker

 

I Blame Coco’s nieuwste single: In Spirit Golden

 

Naast Coco bestaat de band uit Jonny Mott (keyboard), Alexis Nunez (drum), Jonas Jalhay (gitaar) en Rory Andrew (basgitaar). De band maakt electropop liedjes met soms wat rock  invloeden.

I Blame Coco heeft al meerdere keren een bezoek gebracht aan Nederland: in augustus 2010 was I Blame Coco te zien op Lowlands, en in november in de Melkweg. Dit jaar komt Coco ook weer naar Nederland: op 24 maart treedt ze op in Tivoli, Utrecht. Kaartjes voor het optreden kan je hier kopen.

Coco staat bekend om haar lage stem en haar jongensachtige uitstraling. De meningen over haar zijn erg verdeeld: terwijl de een haar muziek prachtig vindt, zijn anderen minder over haar optredens te spreken en wordt ze meer gezien als 'dochter van'.

Benieuwd naar meer Coco? Klik dan hier. Wat vind jij van Coco’s muziek?

Door Melissa Sluyter