Lifestyle

Cody Simpson

Beroemd worden via Youtube is op dit moment een echte rage. Denk aan Esmee Denters, Justin Bieber en de meest recente Youtube ontdekking was Maria Aragon die 'Born this way' zong. Overal op de wereld zitten zangtalenten verborgen en Youtube is dan natuurlijk een goede uitkomst om jezelf te laten zien. De Australische Cody dacht er ook zo over.

codysimpson

Cody Simspon komt uit Australië en ook hij droomde van een leven als een beroemdheid. Deze droom werd werkelijkheid in 2009. De 14-jarige Cody speelde op jonge leeftijd al gitaar en riep van jongs af aan dat hij een zanger wilde worden. Hij begon met het inzingen van covers en poste deze op Youtube.

codysimpson

Veel mensen bekeken zijn filmpjes en in 2009 was de juiste persoon, op het juiste moment, op de juiste website. Een bekende producer (die onder andere met Jay-Z heeft gewerkt) kwam zijn filmpjes tegen en vond hem eigenlijk wel heel erg goed. Hij wilde graag samenwerken met Cody en was van plan een grote ster van hem te maken. Zo gezegd, zo gedaan.

codysimpson

In 2010 brengt Cody dan ook zijn eerste single uit, genaamd iYiYi. Hij begint gelijk al goed, want dit eerste nummer neemt hij op met niemand minder dan Flo Rida. Het nummer is razendsnel populair geworden en Cody is binnen de kortste keren beroemd. Zó beroemd dat hij met zijn ouders, broertje en zusje naar Los Angeles verhuisd.

codysimpson

Inmiddels heeft hij al een aantal hits op zijn naam staan en is hij bezig om zijn album op te nemen. Let op, want van deze Australische boy gaan we nog heel veel horen.

codysimpson

Hier zie je een cover van Cody.

De videoclip van zijn eerste single iYiYi.

Op zijn Youtube kanaal kan je al zijn video's vinden. Wat vind jij van Cody Simpson?

Bron/foto's: www.codysimpson.com, Andrew Zaeh

Door Myrre

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved