Selah Sue

Lifestyle door Redactie

Ze moet nog 22 worden, maar haar succes is nu al gegarandeerd. De Belgische Selah Sue wordt vergeleken met grote namen als Amy Winehouse en Duffy.

Ze was vijftien toen ze de akoestische gitaar leerde te bespelen, waarna ze meteen nummers begint te schrijven. Met succes, want op haar zeventiende treedt ze op tijdens de open songcontest Open Mic-avond, georganiseerd door zanger Milow. Hij vraagt haar vervolgens voor zijn voorprogramma en vanaf dan gaat het hard met Selah's carrière. Ze staat daarna in het programma van Jamie Lidell in Londen en Parijs en verzorgt het voorprogramma van Novastar in Paradiso.

selahsue

Met covers van Erykah Badu en Amy Winehouse wordt ze bekend maar haar eigen nummers Mommy, Black Part Love en Raggamuffin zijn nog populairder. Door haar lievige uitstraling, verwacht je niet dat ze een vrouw met ballen is. Op haar achttiende weigerde ze een lucratief platencontract van Universal omdat ze het niet zag zitten om toegevingen te moeten doen en commerciële rotzooi te gaan maken. Wij vinden het stoer!

selahsue

Het muzikale wondertje bracht begin maart haar debuutalbum uit, dat nu in België en in Nederland al in de top drie te vinden is. In haar thuisland werd ze uitgeroepen tot beste vrouwelijke solo-artiest, vorig jaar stond ze op Lowlands en binnenkort treedt ze op op Pinkpop, North Sea Jazz festival en ze geeft drie eigen concerten in onder andere de Melkweg, de Effenaar en Tivoli.

 

De cover van Amy Winehouse, Valerie

 

Het nummer Raggamuffin, geschreven door Selah zelf

 

Nog een cover: Mommy

 

Selah zong Black Part Love in 2009 live bij 3FM

Wat vind jij van Selah's muziek?

Door Esmée